One pot pasta
20. okt 2020 Opskrifter

One pot pasta: Aftensmad på 15 minutter

Aftensmaden! Den skal helst være både nem og lækker, mættende og næringsfyldt. 3 ord: one pot pasta. Så har du en sund aftensmad på 15 minutter fyldt med proteiner fra linse- eller bønnepastaen.

Her har vi samlet fem opskrifter på one pot pasta, der kræver max. 15 minutter af din tid – og som bonus er opvasken minimal. Dét har ingen nogensinde klaget over. 😁👏🏼

One pot pastaretter egner sig godt til dig, der er i gang med et vægttab, da det er en hurtig måde at få godt med grønt på samt masser af protein. Ønsker du hjælp til et vægttab, så har vi en kostplan, der serverer MK principperne på et sølvfad for dig.

God fornøjelse med det hele. 🌱

Opskriften på grøn pølsemix er blandt de i alt fem opskrifter på one pot pasta i MK magasinet fra januar måned. 👇🏼

View this post on Instagram

Så er det simpelthen åbnet for forudbestillingerne på det nye MK online magasin, som udkommer 4. jan. Hvis du bestiller magasinet inden den 4. januar, får du et lille dokument med 3 eksklusive one pot pastaretter, som tager max 15 minutter af din tid at lave, og hvor der ved hver ret er angivet hvad retten svarer til ift MK principperne. Dokumentet kan printes og retterne er mættende og skønne til den travle hverdag. Du kan se mere om hvad januar nummeret indeholder af lækre og inspirerende sager på www.mkuniverset.dk/blog. . Selve magasinet finder du på shoppen: www.michellekristensen.dk under MK Magasinet. Go’ aften 💃🏼🤶🏻💃🏼🤶🏻💃🏼 . . #mkbootcamp #mkprincipperne

A post shared by MK universet (@mkuniverset) on

Hvad er fordelen ved at bruge bønnepasta?

I MK bruger vi bønne-og linsepasta i alle opskrifter på one pot pasta. Bønnepasta indeholder op til tre gange så meget protein sammenlignet med fuldkornspasta. Så når du spiser 75 gram (ukogt) bønnepasta, får du cirka mellem 19-29 gram protein. Denne mængde svarer til 1 knytnæve protein, ifølge MK principperne. Tilmed indeholder bønnepastaen dobbelt så mange mættende kostfibre som fuldkornspasta.

Hvis du har små børn, og de spiser med, så kog noget almindeligt pasta til dem. Børn har nemlig ikke brug for nær så meget protein som voksne – til gengæld skal de have kulhydrater for at kunne vokse.

Vær opmærksom på, at nogle typer af bønne-og linsepasta skal koge lidt længere. Det gælder især pastapenne. Måske er du mere til skruer end fettuccine, eller omvendt – så kan du altid bytte pastaen i opskriften ud med netop din favorit. 😋😋

One pot pasta

Læs mere om bønnepasta i MK’s råvareindeks ved at klikke på boksen. I sort bønnepasta er der omkring 19 gram protein pr. 100 gram. Hverken linse- eller bønnepasta indeholder gluten.

Hvilken slags bønnepasta indeholder mest protein?

Der er meget stor forskel på proteinindholdet i de forskellige typer af linse- og bønnepasta. I for eksempel sort bønnepasta er der omkring 19 gram protein pr. 100 gram – sammenlignet med forskellige pastatyper lavet af sojabønner, hvor der er op mod 45 gram protein pr. 100 gram.

Selvom proteinindholdet varierer, så er det samlede energiindhold i de forskellige pastatyper nogenlunde det samme. I de varianter med mindre protein i, der er mængden af kulhydrater højere. Så hvis du gerne vil have mere protein og færre kulhydrater – gå da efter pastatyper lavet af soyabønner.

One pot pasta

Du kan også lave din egen slankende pasta af squash, kørt igennem en spiralizer …

One pot pasta

… perfekt til en omgang one pot pasta eller ‘spaghetti‘ med kødsovs, hvis du er i gang med et vægttab.

Opskriften på one pot pastaret

En nem og lækker one pot pastaret med squash. Serverer du retten for familien, kan du give dine børn en grovbolle ved siden af, så de får deres kulhydrater. Find opskriften inde på app’en eller i vores familiekostplan.

Få overblikket over MK Universets mange sunde opskrifter.

One pot pasta

One pot pasta med squash.

Opskriften på one pot thai pasta

En af de absolut hurtigste one pot pastaretter at lave til aftensmaden. Blandt ingredienserne har vi gulerødder, rød peber og broccoli. Lav evt. en lækker tomatsovs til, og top med parmesanost, mmm. Hop videre til opskriften.

Få overblikket over MK Universets mange sunde opskrifter.

One pot med bønnepasta

One pot med bønnepasta

Opskriften på beet it one pot

Lav en sund omgang aftensmad med rødebede, pastinak og broccoli på nul-komma-fem. Bagte mandler og parmesanost som topping pifter sagerne lidt op. En skøn opskrift på en one pot-favorit.

Få overblikket over MK Universets mange sunde opskrifter.

One pot med kikærtepasta

One pot med kikærtepasta.

Opskriften på grøn pølsemix

Pølsemix hitter til aftensmaden blandt både børn og voksne. Her får du opskriften på en one pot pasta med pølser og sojabønnepasta. Du kan læse om de forskellige råvarer i råvareindekset.

Ingredienser

2 portioner

100 g sojabønnepasta (eller en anden type bønnepasta)
2 håndfulde broccolini eller broccoli, skåret i mundrette bidder
2 store håndfulde savojkål, skåret i strimler
1 stor håndfuld champignon, skåret i kvarte
100 g pølse, skåret i skiver
1 tsk. salt
Peber
Ca. 1 liter grøntsagsbouillon (skal dække indholdet i gryden)

Topping
90 g revet parmesanost

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det koge i cirka 10 minutter. Rør nogle gange undervejs. Hæld det overskydende vand fra, når pastaen er færdigkogt. Top din one pot pasta med revet parmesan – og så har du en omgang sund aftensmad.

1 portion svarer til: 1 knytnæve protein (bønnepasta og pølser), 1 portion fedtkilde (parmesanost) og grøntsager.

One pot pasta - grøn pølsemix

One pot med sojabønnepasta! Få overblikket over MK Universets mange sunde opskrifter.

For et års tid siden var Michelle i ‘Go’ morgen Danmark’, hvor der var lækre one pot pastaretter på menuen. Sund aftensmad til de travle hverdage – det dur. Bon appetit! 💚

View this post on Instagram

⭐️Aftensmad på max 20 min⭐️ Leger morgenfrisk og er hoppet i Go’ morgen DK her til morgen for at vise dig, hvor let du kan lave sunde retter på nul-komma-fem. I dag står den på One pot pastaretter. De tager max 20 min. at lave. Her får du opskriften på den ret, som pt koger i gryden herinde i studiet. Den anden One pot ret findes på min gratis app ‘MK Universet’. Se under aftensmad (og byt evt. peanuts ud med revet ost). . 2 personer 150 gram ukogt fuldkornspasta (brug bønnepasta hvis du spiser efter de slankende MK principper) 1 løg 200 gram cherry tomater 2 pølser med minimum 14 gram protein pr 100 gram (vi kører lige chorizo her til morgen🙈) 2 pastinakker, groft revet 300 gram rosenkål (vejes inden de pilles) Salt og peber Topping Frisk timian 70 gram gedeost Salt og peber Skær pølserne i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en gryde sammen med kogende vand, så alt grønt og pasta dækkes. Kog blandingen i 10-15 minutter indtil pastaen er mør. Hæld det kogende vand fra, fordel pasta og grøntsager på to tallerkener, hæld olie over og servér med frisk timian og gedeost. Tip Du kan også servere retten med most avocado i stedet for gedeost eller hvis du har tid, så vende hele molevitten i fløde, når vandet er hældt fra, og giv den 30 sekunder over blus. . Go’ dag til dig og tag mig endelig herinde, hvis du laver en One pot, så jeg kan se den💃🏼💪🏻. . . @gotv2dk #mkbootcamp #mkprincipperne #onepotpasta

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld