Tømmermændsmad med et MK-twist
30. dec 2020 Opskrifter

Opskrifter på lækker tømmermændsbrunch

Kender du det med at vågne op efter lidt for mange drinks? Og det eneste, du har lyst til at sætte tænderne i, er det fede, søde og salte mad?

Hvis du er i gang med et vægttab, så er den gode nyhed, at du heldigvis sagtens kan lave nogle retter med et sundere twist, som tilfredsstiller fastfood-trangen.

Og yes, jeg har også æg og bacon til dig! 🍳🥓

Jeg har sat et par opskrifter sammen på lækre sunde retter, der er ideelle som en god gang tømmermændsbrunch, fordi det snart er nytår. Det nye, friske år skal jo stadig skåles ind, selvom vi kommer til at køre den sidste aften i 2020 på lidt lavere blus end normalt.

Forbered gerne noget af maden i forvejen, så det er nemt at gå til den 1. januar. Og husk, at hvis du ikke ønsker at slå to måltider sammen, kan du bare spise ½ portion af hver ret eller nøjes med én af retterne. Opskrifterne er også skønne, når du bare gerne vil forkæle dig selv og måske din familie med en lækker brunch.

Jeg kommer helt sikkert til at nyde en langsom morgen den 1. januar med en skøn brunch.

God appetit! 🎉

Æggemuffins og limonadepandekager

Den første brunchkombination, jeg kommer med her, er den meget klassiske med æg, bacon og lækre søde pandekager.

Æg og bacon kan du enten lave som traditionelt stegt bacon med røræg, eller du kan prøve opskriften på mine lækre æggemuffins. Og så er jeg vild med mine limonadepanderkager, som smager virkelig lækkert samen med friske bær.

Spis 2 æggemuffins, 1 portion fedtkilde (5 skiver bacon, der steges sprøde), 3 pandekager og 1 håndfuld jordbær.

🎉 Voila, så har du en lækker brunch.

MK principperne
1 portion af både æggemuffins og pandekager svarer til: 2 knytnæver protein (æg, kalkunbacon og hytteost), 1½ portion fedtkilde (bacon og olie), 1 stk. frugt (jordbær) og grøntsager.

Æggemuffins og pandekager til tømmermændene

Æggemuffins og limonadepandekager. 💥 Dyk ned i MK Universets mange sunde opskrifter.

Brombærsmoothie og fråderen franskbrødsmad

Jeg elsker en iskold og sød brombærsmoothie kombineret med en fråderen franskbrødsmad med æg og knasende bacon ovenpå. Så kan du mæske dig i både noget sødt og salt. Du finder opskrifterne i app’en eller i kostplanen ’MK for hele familien’, hvor der er flere gode bud på klassiske brunchretter med et MK-twist.

Spis 1 brombærsmoothie sammen med 1 franskbrødsmad og gnavegrønt.

🎉 Voila, så har du en lækker brunch.

MK principperne
1 portion af både smoothie og franskbrødsmad svarer til: 2 knytnæver protein (proteinpulver, skyr og æg), 2 portioner fedtkilde (peanutbutter, bacon og smør), 2 stykker frugt (banan, brombær og havreklid) og grøntsager.

Smoothie og æg dagen derpå er ikke værst

Brombærsmoothie og en fråderen franskbrødsmad. 💥 Dyk ned i MK Universets mange sunde opskrifter.

Den grønne – vafler og avocadomad

Hvis du ønsker at spise mere plantebaseret, så kan du prøve opskriften på søde vafler og gerne sammen med en skyrbollemad med avocado og tomater.

Opskriften finder du her på sitet og i vores nyeste e-bog, ‘MK’s antiinflammatoriske kostplan‘, der er fyldt med plantebaserede retter. Kostplanen er lavet efter MK principperne, og samtidig er der skåret ned på kødet, særligt det røde kød, til fordel for de vegetabilske protein- og fedtkilder. Du finder også kostplanen i app’en.

Spis en vifte vafler sammen med en portion fedtkilde, fx 1½ spsk. nøddesmør eller 20 stk. mandler, en håndfuld bær samt avocado- og tomatmadder.

🎉 Mums! Det er en rigtig skøn, grøn brunch efter min smag.

MK principperne
1 portion af både vafler og avocadomad svarer til: 2 knytnæver protein (hytteost, æg og skyr), 1-2 portioner fedtkilde (olie, evt. nødder/nøddesmør, avocado og aioli eller mayonnaise), 2 stk. frugt (dadler, havreklid og bær) og grøntsager.

Tømmermændsbrunch dagen derpå

Søde vafler og en avocadomad. 💥 Dyk ned i MK Universets mange sunde opskrifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen