Michelle i Aftenshowet
27. jan 2021 Træning

Træning udendørs: Find din fitnesstype

Træning under åben himmel kan altså noget magisk. Det der med at trække frisk luft ned i lungerne, imens man mærker de små svedperler i ansigtet – ja tak, og så bliver nattesøvnen også liiidt bedre.

MEN (som altid er der et men), for hvad nu hvis motivationen ikke ligefrem er i top?

Så skal du bare se løjer, for vi har nemlig lagt nye gratis træningsprogrammer i app’en i denne uge, så du kan nappe en træning med Michelle anytime. Hun hopper i ‘Aftenshowet’ senere (mellem kl. 19 og 20) og snakker om motion i forbindelse med DR’s fokus på bevægelse.

3️⃣ gratis træningsprogrammer:

🧘🏻‍♀️ Opvarmning
💥 Hurtig AB Attack
💪🏼 12 minutters helkrops-stryketræing

Det gode ved træningsprogrammerne er, at du kan lave dem både indenfor og udendørs. Måske er det nyt for dig at tage din træningsmåtte med ud i det fri? Hvis ja, så vil du nok føle lidt modstand, og opleve at din hjerne forsøger at tale dig fra det, fordi det ikke er det, du plejer at gøre …

Kender du udtrykket ‘plejer er død’? Det har virkelig fået en helt ny betydning i løbet af det seneste års tid med alle corona-restriktionerne, der har tvunget os til at tænke kreativt og nyt. Hvad med fx center-typerne? Der har været dømt timeout i et pænt stykke tid nu.

Faktisk kan du snildt bringe dine yndlings-træningsrutiner fra fitness ud i naturen.

Tjek MK’s 9 fitnesstyper ud – og find selv på flere! 😉

De fire MK camps

Læs om MK’s fire forskellige bootcamps.

Fitnesstøsen

Træning i fitness:

Der skal helst være leg over din træning, ellers kommer du let til at kede dig. Du elsker timer som zumba, aerobic, mave-baller-lår og stram-op, og du står lidt af, hvis træningen bliver for seriøs.

Træning udendørs:

Udendørs ‘træningslegepladser’ hitter. Typisk er de placeret i en park, så det er lige til højrebenet at kombinere lidt løb med fri leg på voksen-legepladsen. Norwell Outdoor Fitness har en del træningspladser rundt omkring i Danmark, og faktisk minder en del af maskinerne om dem i fitnesscentrene – bare med et ‘udendørs touch’, så de kan holde til vind og vejr.

⭐️ Bonus:

Du kan evt. lokke dine børn med, og så kan de lege rundt, imens du selv får pulsen op.

Løberen

Træning i fitness:

Løbebåndet er din bedste ven. Du ELSKER at løbe og har det bedst, når du bare kan flytte benene og føle at pulsen kommer opad. Du renser hjernen og får luft for tankerne – og på løbebåndet skal du ikke bekymre dig om modvind eller andre ting.

Træning udendørs:

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan løbetræne udendørs. Du kan fx jogge og nyde omgivelserne, eller du kan lave intervaltræning. Du kan også løbe op og ned ad trapper og bakker, så du får pulsen højere op. Trailløb i ujævnt terræn udfordrer din balanceevne og træner dine led på en anden måde end løb i fitnesscentret. Du kan også nappen en aftenløbetur med pandelampe.

⭐️ Gevinster:

Når du først har løbet 3 km den ene vej, så bliver du også nødt til at løbe de 3 km hjem igen. På et løbebånd er det nemt bare stoppe og hoppe af båndet. Og hvad har vi ellers? Modvind og regnvejr, som både træner psyken og konditionen.

Vægtløfteren

Træning i fitness:

Du kan godt lide følelsen af at blive stærkere for hver gang, du løfter en vægt. Styrketræning er lige dig! Samtidig må pulsen gerne komme op, og der skal være en god balance mellem styrke- og konditionstræning, så jubler du.

Træning udendørs:

Står dine kettlebells så fint og pynter i entréen eller i stuen? Så tag dem med ud udenfor, og nap en effektiv træning i det fri. Du kan også udnytte de høje træer i haven, hvis du har sådan nogle, og hænge en TRX op. Vi må heller ikke glemme naturens egne redskaber. Du kan fx lave squat jumps op ad bakker, smide med træstubbe i skoven og lave step-ups på dem. Det er også det, vi kalder funktionel træning.

Psst! Et godt fif herfra er at investere i en gymboss. Sådan en fætter kan du indstille til forskellige tidsintervaller, og så bipper den hver gang, det er tid til at starte eller slutte et intervalpas.

⭐️ Gevinster:

Du træner dig selv i at tænke alternativt, når du fx er ude og træne i skoven – hvad du kan lave af styrketræningsøvelser med de forskellige ting du finder? Du udfordrer kroppen på en helt ny måde ved at ‘slippe den fri’, sammenlignet med når du træner de mere statiske øvelser i de klassiske træningsmaskiner.

Spinneren

Træning i fitness:

Du elsker dine cykeltimer i fitness centret, hvor du sammen med venner og bekendte får svedt gulvet vådt og trådt en masse kilometer … på stedet … i løbet af en time. Musikken pumper, og det samme gør din puls. Der skal fart på!

Træning udendørs:

Hop på en mountainbike, hvis du bor i nærheden af en skov. Her giver det helt sig selv, at du skal veksle mellem at sidde i sadlen og stå op, da skoven byder på mange bakker, hvor der skal trædes igennem for at nå til tops. Ellers er et godt råd at investere i en racercykel til de mere jævne terræner som på landevejen. Så kan du tage på cykelture med veninderne eller bare cykle på arbejde. Bonusmotion!

⭐️ Gevinster:

Du træner din motorik og din hurtighed, da det kræver en del teknisk snilde og overvågenhed at køre på mountainbike. Så slå hovedet fra, og nyd naturen, farten, den friske luft og stilheden – med mindre du lytter til god musik.

Fighteren

Træning i fitness:

Du elsker at sparke, hoppe, springe, og at der er fart over feltet. Og hvis der indgår konkurrence i træningen, er det endnu bedre. Der skal meget til at slå dig ud, og du føler først, at din træning er i hus, når kroppen syrer til, og lungerne har været oppe at sidde i halsen flere gange. Tabata (HIIT) og crossfit er helt sikkert lige dig!

Træning udendørs:

Hvis du er rigtig sej, kan du investere i nogle af redskaberne fra crossfit til dit eget hjemmefitness. Fx et sjippetov og en boksesæk, som du kan hænge op i haven eller i garagen. Så kan du arrangere en ‘hyggelig’ lørdagstræning med veninderne, hvor I kan komme af med nogle aggressioner.

⭐️ Bonus:

Du slipper for den knap så skønne dunst, der typisk er i crossfitcenter eller i en bokseklub.

Yogien

Træning i fitness:

Du er typen, der har det bedst, når træningen ikke er for hård, og pulsen ikke stikker af. Dy nyder at finde roen i dig selv og følelsen af at få kroppen i balance via langsomme og kontrollerede yogaøvelser og skønne stræk. Så er du i dit es.

Træning udendørs:

For kvinden, der elsker stilhed, må det mest eftertragtede være at komme udenfor i naturens dybe, stille ro. Tag varmt tøj på, et tæppe under armen og smut ud i elementerne – lyt til havets brusen, gå en stille tur og sæt dig et vindstille sted med solskin, hvis du er heldig, og lav en meditation. Der findes mange gode yoga- og mediations-apps. Du kan læse mere i blogindlægget her.

⭐️ Bonus:

Du får al den friske luft, roen og stilheden, som kun naturen kan servere den.

Dansemusen

Træning i fitness:

Du elsker at ryste røv og få hofterne i svingninger til tonerne af de nyeste pop- og latinhits. En dansetime er som en fredag aften i byen – du elsker at røre dig på en fræk og forførende måde, og du er afhængig af sjove og fede moves. Zumba, BodyJam, Sh’Bam, salsa, funk, afropowerdance er lige dig.

Træning udendørs:

Du kan jo altid freestyle i det fri, ligeså tosset du vil. Kender du ikke typen, der virkelig ‘føler den’, når de går med deres hørebøffer på i parken? Well, just let it out, sister! Et godt trick er også at finde en lidt let koreografi på YouTube og så sætte din iPad op på bordet inde eller ude – og så give den fuld skrue foran skærmen. Så vil de fleste børn også synes, at du er et hit, og de vil sikkert gerne være med.

⭐️ Bonus:

Der er ingen spejle i naturen, så du skal ikke bekymre dig om looket – men bare give den fuld gas! 💃🏼😜

Vandhunden

Træning i fitness:

Du er typen, der elsker at tage baner i svømmehalen, her føler du dig bogstavelig talt som en fisk i vandet. Og det gode er, at der i flere centre er svømmehal og træningscenter under samme tag, så vandhunde snild kan kombinere en omgang styrketræning med en dukkert.

Træning udendørs:

Fra vandhund til vinterbader – behøver vi at sige mere? 🙈

⭐️ Gevinster:

Havvand, det kolde gys og frisk luft – og måske en sauna bagefter, hvis du er heldig. Og så skulle vinterbadning jo være så sundt for sjælen. Michelle ved det! 💙💪🏼

Stepfanatikeren

Træning i fitness:

Du elsker stepmaskinen og kan stå der i timevis med musik eller en lydbog i ørerne. Du er også typen, der gerne tager en solid gåtur på løbebådet, og så er trappe-træneren altså heller ikke værst.

Træning udendørs:

Det kan noget, at man også flytter sig fysisk, når man går eller stepper. Naturen byder både på bakker og skiftende underlag, så skoven er et godt alternativ til kardiotræningen i fitness. Hvis du ikke er vandt til at gå ture, så start med få kilometer ad gangen. Så kan du langsomt øge.

⭐️ Gevinster:

Luft under vingerne, vind i håret og god karma.

Hvorfor udendørs træning?

✔️ Du er ikke er begrænset af åbningstider.
✔️ Du får frisk luft og måske en smule D-vitamin.
✔️ Du udfordrer din krop på nye måder, fx når du løber en tur i kuperet terræn frem for på et løbebånd.
✔️ Du renser ud i hjernen renset i højere grad end inde i et træningscenter.
✔️ Du kan træne sammen med dine børn.
✔️ Du skal ikke bekymre dig om dit spejlbillede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK Nyhedsbrev



Tilmeld