Chokocrunch-kage: En sund chokoladekage
Vi danskere elsker at hygge os og skal vi hygge rigtigt, skal der helst gerne være noget godt på bordet. Du kan dog stadig sagtens hygge dig og spise lidt sundere, det er denne kage et glimrende eksempel på. Du får nemlig her opskriften på en chokocrunch-kage, som smager sødt og godt, men som ikke indeholder raffineret sukker eller andre sager, vi helst ikke skal have for meget af. I stedet er den sødet med friske dadler, tørrede figner og en masse andre gode sager.
Ingredienser i kagen
- 150 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 200 g tørrede figner
- 200 g friske dadler (uden sten)
- 1 dl kogende vand
- 5 spsk. kokosolie
- Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. stødt allehånde
- 1/2 tsk. stødt nellike
- 1/2 tsk. salt
- 3 spsk. kakaopulver
- 6 æg
1. Tænd for ovnen på 165 grader.
2. Kør hasselnødder og mandler til mel i en foodprocessor, hæld melet over i en skål, og sæt det til side.
3. Kør figner, dadler, vand og kokosolie og appelsinsaft og skal til en tyk masse i foodprocessoren. Kom krydderier og kakao i figen-daddelmassen, og kør det hele sammen.
4. Kom massen i en skål. Kom herefter æggene i, pisk det sammen, og pisk til sidst nøddemelet i dejen.
5. Hæld dejen i en lille brandepande eller springform, og bag kagen i ca. 30 min. Lad den køle af på en bagerist.
Tip
Kagen er en sundere udgave af den elskede chokoladekage og kan derfor også snildt bruges til både fødselsdage og alt det andet man har lyst til at fejre. Den kan også nydes med frisk frugt, bær eller en skyrcreme. Så er det jo næsten som at få chokoladekage med vaniljeis – Måske endda bedre!