Crunchy laks
- 1/2 dl knuste valnødder
- 1 knsp. salt
- 1/2 fed hvidløg
- 1/4 tsk. chiliflager
- 1 spsk. fuldkornsrismel
- 1 stk. æg
- 1 spsk. vand
- 250 g laks
- 1 tsk. rapsolie til stegning
Edamamemos
- 200 g edamamebønner
- 1 spsk. citronsaft
- 1/4 spsk. sesamolie
- 1 spsk. riseddike
- 1 knsp. peber
- 1 spsk. frisk purløg
Tilbehør
- 400 g asparges
- revet økologisk citronskal (kan udelades)
- 4 stk. hvide kartofler
1. Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Kør valnødder, salt, hvidløg og chili sammen i en kaffekværn helt fint. Drys et tyndt lag rismel på laksestykkerne, pisk ægget og vand sammen, og vend først laksen i ægget, derefter i valnødderne.
3. Steg laksen i 2 min. på hver side på panden, kom den i et ildfast fad, og steg den i ovnen i 12-15 min.
4. Bland alle ingredienserne til edamamemosen i en foodprocessor eller med en stavblender. den skal ikke være alt for fin, der må gerne være lidt bid i.
5. Sund version: Kog kartoflerne i 10-20 min. indtil de er møre.
6. Damp aspargesene i 30 sekunder.
7. Servér laksen med edamamemos, asparges og evt. kartofler. Drys evt. med citronskal.
Tip
Du kan også prøve dig frem og skabe din egen yndlings crunch. Prøv evt. med nogle andre nødder, som f.eks. mandler eller cashewnødder, eller frø. Du kan også prøve med andre smagsgivere, som f.eks. ingefær, eller hvad du godt kan lide. Prøv dig frem – Måske får du skabt en utrolig lækker crunch selv.