Hjemmelavet granola
Granola
- 700 g frugtmos f.eks. æblemos
- 2 tsk. kardemomme
- 4 tsk. kanel
- 200 g grofthakkede mandler
- 120 g grofthakkede hasselnødder
- 120 g græskarkerner
- 2 dl hørfrø
- 1/4 tsk. salt
1. Bland frugtmos og alle krydderier sammen.
2. Hak nødderne.
3. Bland mos, nødder og kerner sammen. Kom blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
4. Bag granolaen i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 1,5-2 timer (rør hvert 20. minut). Det er vigtigt at den er helt tør og sprød, inden du tager den ud. Ellers mugner den for hurtig. Og husk også at lade den køle helt af, inden du kommer den i en beholder.
Tip
Spis 3 spsk. granola som din fedtkilde. Drys det evt. ovenpå skyr og tilføj et æble i tern. Det er ret så lækkert!
Du kan også tage 3 spsk. granola og spise som en eftermiddagssnack sammen med et stykke frugt. Granolaen kan holde sig en måned i en tætsluttet beholder og skal opbevares et ikke for varmt sted.