Bønnepasta
Tilberedning
Bønnepasta er udelukkende lavet af mel fra forskellige typer af tørrede bønner: soyabønner, sorte bønner, kikærter osv.
Bønnepasta kan bruges som erstatning for almindelig pasta i forskellige retter.
Der kan være stor forskel på indholdet af protein i de forskellige typer bønnepasta, alt fra 19-45 g pr. 100 g pasta. Der er en del mere protein end i almindelig fuldkornspasta, der har et proteinindhold på omkring 12-13 g pr. 100 g. Det samlede energiindhold er i de forskellige typer bønnepasta nogenlunde det samme. Så i de varianter, hvor der er en mindre mængde protein i, er der et større kulhydratindhold.
Udover, at bønnepasta er proteinrig, er det også glutenfri.
Du finder bønnepasta i supermarkeder ved siden af den almindelige pasta eller på spothylderne.
Næringsstoffer
Bønnepasta er en kilde til både kostfibre og protein.
MK principperne
75 g ukogt bønnepasta svarer til 1 knytnæve protein.