Muffins
- 250 g fintrevne gulerødder
- 1 stk. banan
- 7 stk. juicy dadler
- 3 stk. æg
- 1/4 tsk. vaniljepulver
- 1/8 tsk. stevia, maxsød
- 1 1/2 dl fuldkornshvedemel
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1/2 tsk. stødt nelliker
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 125 g friske blåbær
Citruscreme
- 80 g cashewnødder
- 2 spsk. mælk
- 1 tsk. kokosolie
- 1 spsk. agavesirup
- 1/4 tsk. saft og skal fra økologisk citron
1. Blend banan sammen med æg, dadler, alle krydderierne samt bagepulver.
2. Kom blandingen sammen med fintrevne gulerødder og rør det sammen med melet samt blåbær.
3. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i 20-25 min ved 175 grader, varmluft.
4. Læg cashewnødderne i blød i vand i minimum 1 time.
5. Hæld vandet fra cashewnødderne og blend alle ingredienserne til cremen sammen.
6. Kom cremen ovenpå de afkølede muffins.
Tip
Du kan fryse disse muffins. Hvis du skal tabe dig, så tænk på dem som en ‘redning’ for dage, hvor du virkelig har lyst til kage. Du kan skifte gulerødderne ud med rødbede, hvis du har lyst til at prøve lidt noget andet. Du kan også undlade blåbær.
Hvis du erstatter vaniljepulveret med kanel, så kom lidt ekstra kanel i, cirka dobbelt så meget.