Tadaaa, se lige, hvad vi har til dig her! 🤩🤩
En hel del lækre bud på, hvad du kan komme på dine skyrboller af skønne sager i form af pålæg og nemme, velsmagende alternative toppings. Med andre ord: hvis du er løbet tør for ideer – udover de klassiske danske madpakkekendinge som fx æg, spegepølse eller leverpostej, så skynd dig at læse videre.
En skyrbolle tæller som 1 knytnæve protein, så derfor har vi her samlet inspiration til både nogle søde og salte slags pålæg og toppings, som bidrager med fedt og frugt. Så du får et komplet MK-hovedmåltid. ⭐️
Vild med brød og boller? Så se her!
- De søde
- Smeltet chokolade og kokos (a la Bounty)
- Nutellamousse (behøver vi at sige mere?)
- Peanutbutter og varme bær (a la peanut butter & jelly)
- Mascarpone, bær og hakket chokolade (bare mmm!)
- Creme fraiche, bær og kanel (a la MK's arme riddere)
- Peanutbutter og banan (a la Peanutbutter’nana)
- Tahin og kakaonibs (den overraskende)
- De salte
Hvis du gerne vil toppe din skyrbolle med en proteinkilde, fx røget laks eller hytteost, kan du vælge at spise en halv skyrbolle med en halv portion af dit valgte pålæg. Så du får ½ knytnæve af begge dele. Du kan også vælge at spise ½ knytnæve protein mindre til et andet måltid på dagen, og ellers går det nok.
De søde
Skyrboller med sød topping er lækkert til morgenmad eller som en snack inden en træning.
Smeltet chokolade og kokos (a la Bounty)
Hvem elsker ikke kombinationen af chokolade og kokos? Prøv at smelte mørk chokolade og top med lidt kokosmel ovenpå din skyrbolle – inspireret af Bounty-chokoladebaren.
Ingredienser:
20 g mørk chokolade
2 tsk. kokosmel (4 g)
Fremgangsmåde:
Flæk skyrbollen, og kom den på brødristeren, i ovnen eller mikroovnen. Det er lækrest, hvis bollen er varm, så chokoladen kan smelte. Hak chokoladen nogenlunde fint. Kom den hakkede chokolade ovenpå de to halve, når de er let sprøde. Drys med kokosmel.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (chokolade og kokosmel)
Nutellamousse (behøver vi at sige mere?)
MK’s version af chokolademousse kan du også bruge som topping på en skyrbolle. Se det som en sundere version af nutella. Moussen er lavet på bl.a. bagte hasselnødder, dadler og æggehvider og er derfor ikke tilsat sukker i modsætning til ægte nutella. Få opskriften på nutellamousse i blogindlægget herunder.
Fremgangsmåde:
Flæk skyrbollen i to halve, og smør 1 spsk. nutellamousse på hver halvdel.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1/3 portion fedtkilde (nutella mousse)
1/3 stk. frugt (nutella mousse)
Peanutbutter og varme bær (a la peanut butter & jelly)
Du har sikkert hørt om den amerikanske peanutbutter-jelly mad, som består af peanutbutter og syltetøj. Her forsøger vi at erstatte syltetøjen med opvarmede bær i stedet. Det er supernemt og smager både cremet og friskt på samme tid.
Ingredienser:
1½ spsk. peanut butter
100 g hindbær (eller anden bær)
Fremgangsmåde:
Kom bærrene i en skål, og varm dem i mikroovnen eller i en gryde, indtil de er bløde og varme (ca. 2 minutter). Flæk skyrbollen, og smør de to halve med peanutbutter. Kom de varme bær ovenpå.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (peanutbutter)
1 stk. frugt (bær)
Mascarpone, bær og hakket chokolade (bare mmm!)
Inspireret af MK’s bærroulade kan du toppe en skyrbolle med mascarpone, bær og hakket chokolade. Det smager næsten som dessert!
Ingredienser:
2 spsk. mascarpone
2 tsk. hakket mørk chokolade, 70% (10 g)
100 g valgfrie bær
Fremgangsmåde:
Flæk skyrbollen, og smør de to halve boller med mascarpone. Hak den mørke chokolade, og drys den ovenpå. Skyl bærrene, og put dem ovenpå (hvis du har valgt jordbær, kan du med fordel skære dem i skiver).
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (mascarpone og chokolade)
1 stk. frugt (bær)
Creme fraiche, bær og kanel (a la MK’s arme riddere)
Måske har du prøvet MK’s opskrift på Arme Riddere? https://mkuniverset.dk/opskrifter/arme-riddere/ . Du kan bruge sammen topping på en skyrbolle. Det smager både sødt, syrligt og friskt! De ser også flotte ud, så du kan lade som om du spiser brunch på en cafe – åh vi glæder os til landet åbner igen!
Ingredienser:
2 spsk. creme fraiche, 18%
100 g valgfrie bær
¼ tsk. kanel
Evt. revet skal af en ¼ øko-citron
Fremgangsmåde:
Flæk skyrbollen, og smør de to halve boller med creme fraiche. Skyl bærrene, og kom dem ovenpå. Drys med kanel og evt. citronskal.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (creme fraiche)
1 stk. frugt (bær)
Peanutbutter og banan (a la Peanutbutter’nana)
Peanutbutter og banan er en klassisk kombination, som altid holder max. Denne topping er inspireret af det amerikanske udtryk Peanutbutter’nana, der sammenfatter peanutbutter og banan. Det smager cremet og fedtet på den gode måde!
Ingredienser:
½ banan
1½ spsk. peanutbutter
Fremgangsmåde:
Flæk skyrbollen, og smør de to halve boller med peanutbutter. Skær den halve banan i skiver, og kom dem ovenpå.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (peanutbutter)
½ stk. frugt (banan)
Tahin og kakaonibs (den overraskende)
Tahin er ofte en overset smørelse, og det er ærgerligt, for den smager lækkert og nøddeagtig. Normalt bruger vi tahin i hummus eller dressinger, men det kan sagtens spises rent. Som topping på en skyrbolle sammen med kakaonips giver det en både cremet og let bitter smag, som ikke er alt for sød.
Ingredienser:
1 spsk. tahin
10 g kakaonibs
Fremgangsmåde:
Skær skyrbollen over, og smør med de to halve boller med tahin. Drys kakaonibs over.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (tahin og kakaonibs)
De salte
Skyrboller er en god og nem frokost at have med på farten. Du kan enten lave en klapsammen-mad eller holde toppingen adskilt fra bollen i en lille bøtte ved siden af. Spis gerne skyrbollerne med gnavegrønt som tilbehør.
Ost og peberfrugt (klassikeren)
Klassikeren du aldrig går galt i byen med. En skyrbolle med ost og peberfrugt kan du både spise til morgenmad, til frokost og på farten.
Ingredienser:
2 skiver ost 45 % (50 g)
2 skiver rød peber
Fremgangsmåde:
Skær skyrbollen over, og giv den gerne en tur på brødristeren. Kom 1 skive ost på hver halve bolle, og top med 1 skive rød peber på hver.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (ost)
Pesto, oliven og tomat (a la tapas)
Hvis du har lyst til at give din skyrbolle et twist af tapas, så kan du prøve at toppe den med pesto, oliven og skiver af tomat. Du kan enten bruge grøn eller rød pesto, afhængigt af hvad du foretrækker.
Ingredienser:
2 spsk. pesto
4 stk. oliven
4 skiver tomat
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær skyrbollen over, og smør de to halve boller med pesto. Skær oliven i skiver, eller hak dem groft. Top bollerne med de hakkede oliven og 2 skiver tomat på hver halve bolle. Drys med salt og peber.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (oliven og pesto)
Avocado og syltede rødløg (blogger-maden)
Du har måske før set den klassiske blogger-mad på de sociale medier – avocadomaden. Anretningen ser ikke blot pæn ud, den smager også skønt som topping på en skyrbolle. De syltede rødløg bidrager med syrlighed, og avocadoen giver en lækker cremet konsistens. Prøv MK’s opskrift på syltede rødløg.
Ingredienser:
½ avokado
1 spsk. syltede rødløg
Salt og peber
Citronsaft
Fremgangsmåde:
Fordel den halve avokado på to halve skyrboller. Du vælger selv, om du vil spise avokadoen i skiver eller most til ‘avo-smash’. Kom lidt syltede rødløg ovenpå. Pres citronsaft ud over, og drys med salt og peber.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (avocado)
Hummus og soltørrede tomater (den simple)
En skyrbolle med hummus er både utrolig nem, nærende og velsmagende. Du kan enten købe en færdiglavet hummus i supermarkedet, eller hvis du har overskud, kan du også lave din egen. Prøv fx MK’s opskrift på cremet hummus.
Ingredienser:
2 spsk. købe-hummus (ca. 35 g)
4 stk. soltørrede tomater i olie (24 g)
Peber
Fremgangsmåde:
Flæk skyrbollen over, og fordel hummus på de to halve boller. Top med 2 soltørrede tomater på hver halvdel. Drys lidt peber på til sidst.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (købe-hummus og soltørrede tomater)
Gedeost, figen og honning (den, der deler vandene)
Gedeost skiller ofte vandene – enten elsker eller hader man det. Gedeost har en lidt skarpere smag end almindelig ost. Nogen ser gedeost som en del af det salte køkken, andre som en del af det søde køkken. Prøv her en skyrbolle med gedeost sammen med skiver af figen og et skvæt honning. Det kan give lidt tapas-vibe og måske minde dig om en ferie sydpå.
Ingredienser:
45 g gedeost
1 lille figen, skåret I skiver
1 tsk. flydende honning
Fremgangsmåde:
Skær skyrbollen over, og fordel gedeosten på hver halvdel. Skær figenen i skiver, og kom den ovenpå. Top med lidt honning.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (gedeost)
1 stk. frugt (figen og honning)
Tomat, mozzarella og basilikum (skyrbolle a la caprese)
Hvis du savner lidt sommer og sol, kan du give din skyrbolle et italiensk twist inspireret af en lækker salat a la caprese. Hvis du synes, at frisk tomat bliver for sjappet på farten, kan du udskifte det med et tyndt lag tomatpure.
Ingredienser:
2 skiver tomat
2 skiver frisk mozzarella (55 g)
4 blade basilikum
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær skyrbollen over, og kom en skive mozzarella og en skive tomat på hver halve bolle. Top med 2 blade basilikum på hver halvdel. Drys med salt og friskkværnet peber.
MK principperne:
1 knytnæve protein (skyrbolle)
1 portion fedtkilde (mozzarella)