Græskar i opskrifter
8. okt 2020 Opskrifter

Boost din sundhed med efterårets råvarer

Nu føles det virkelig som efterår! 🍂🍁 Lyset bryder senere frem om morgenen, og mørket falder tidligere på. Det sætter ofte en masse tanker i gang i hovedet på os, at året går på hæld, og naturen skifter kulør.

Måske har du lyst til, at der skal ske noget nyt og sundere? Alle små forandringer tæller. Også hvis du putter en anden slags råvarer i indkøbskurven, end du plejer. For eksempel den slags frugt og grønt, som vi dyrker herhjemme. I Danmark er vi generelt glade for sæsonbetonede råvarer. Nye kartofler i foråret, søde jordbær først på sommeren – og nu de skønneste rodfrugter samt græskar og kål.

Her får du inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan lave sund mad til morgenmad, frokost og aftensmad med efterårssæsonens råvarer. God fornøjelse! 🎃

Hvad er fordelen ved at spise råvarer i sæson?

Smagen fra nyligt høstede frugter og grøntsager er kraftigere, end smagen i råvarer vi har importeret langvejs fra. De frugter og grøntsager, vi importerer fra fjerne afkroge af verden, er nemlig ofte høstet før de er modne. På den måde kan de nemlig holde sig på deres lange rejse til Danmark. Konsekvensen er, at råvarerne mister en del af deres fyldige smag. En smag, der kun findes i helt frisk frugt og grønt.

Udover at vores smagsløg jubler, så gør klimaet det også. Det kræver nemlig langt mindre transport og brændstof, når vi vælger at købe frugter og grøntsager, der er i sæson herhjemme. Det kan måske føles som en udfordring at skulle have sæsonens råvarer i baghovedet, når du er ude at handle ind til aftensmaden. Og selvfølgelig er der nogle udenlandske råvarer, du er nødt til at købe, da vi ikke selv dyrker al slags frugt og grønt. Så se det som inspiration – og ikke som en løftet pegefinger. 😉

Psst, har du prøvet MK’ grønne pandekager? Grønkål er i sæson efterår og vinter. 👇🏼

Hvilke råvarer er i sæson i efteråret?

I efteråret kan du især kigge efter rodfrugter og kål.

Rodfrugterne kan være:

✔️ Gulerødder 🥕
✔️ Pastinak
✔️ Rødbede

Og blandt kålen:

✔️ Grønkål 🥬
✔️ Hvidkål
✔️ Rosenkål

Følgende hører også med til efterårets mange smagfulde råvarer:

✔️ Græskar 🎃
✔️ Porre
✔️ Jordskokker

Og blandt frugterne:

✔️ Æbler 🍎
✔️ Pærer
✔️ Brombær

Kostplan for hele familien

Denne kostplan er et must for mødre, der er i gang med et vægttab. Alle sunde opskrifter er lavet efter MK principperne.

Opskrifter med efterårets råvarer

Føler du, at du spiser det samme til morgenmaden alle ugens syv dage, eller at du laver de samme retter til aftensmaden om og om igen? Så får du her lidt inspiration til sunde retter til alle dagens måltider lavet med nogle af efterårets skønne råvarer.

Husk, at du selvfølgelig også kan fylde dit lager op med sunde snacks lavet på råvarer, der er i sæson. Her i efteråret hitter opskriften på kålscones.

Søde vafler til morgenmad

Dagens vigtigste måltid: morgenmaden, uanset om du spiser den kl. 7 eller 11. Her kommer 3️⃣ bud på sunde opskrifter med efterårs-råvarer i. Du finder også alle opskrifterne inde på vores app.

Skyr med granola og æbletern til travle hverdage ✔️

Brødgrød med pære til morgenmaden i weekenderne ✔️

Søde vafler med hokkaidogræskar ✔️

Vafler til morgenmaden

Forkæl dig selv med søde vafler med hokkaidogræskar til morgenmaden. Mums!

Broccolitoast til frokost

En sund og mættende frokost, så du ikke går kold, dét jubler maven og hovedet over. Her kommer 3️⃣ bud på sunde opskrifter med efterårs-råvarer i. Du finder også alle opskrifterne inde på vores app.

Rødbedebrød ✔️

Æggesandwich med blomkål ✔️

Broccolitoast – yes, broccoli er også en slags kål ✔️

Butternut squash-suppe til aftensmad

Med lækre supper får du masser af grøntsager ned til aftensmaden. Her kommer 5️⃣ bud på sunde opskrifter med efterårs-råvarer i. Du finder også alle opskrifterne inde på vores app.

‘Beet it’-one pot ✔️

Kålkaos med laks ✔️

Rodfrugtomelet ✔️

Hokkaidosuppe med kikærteknas ✔️

Butternut squash-suppe med tigerrejer ✔️

MK opskrift - Butternut Squash Suppe

Her er råvarerne, du skal bruge til din efterårssuppe med butternut squash. 🧡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld