Bønnepasta

Tilberedning
Bønnepasta er som navnet siger pasta lavet ud af bønner. Det varierer hvilke typer af bønnepasta, du kan finde i supermarkederne. De mest almene er bønnepasta enten lavet på sorte bønner, sojabønner eller mungbønner. Bønnepasta kan dog være lidt tricky at finde i supermarkederne i Danmark, men mon ikke om nogle år, at vi har et endnu større udvalg.

Hvis du ikke kan finde bønnepasta i butikkerne, kan du sagtens skifte ud med en pasta lavet på andre bælgfrugter fx kikærtepasta, linsepasta, edamamepasta, ærtepasta mm.

Bønnepasta kan bruges til alle pastaretter. De har en smule mere bid i teksturen end normal hvedepasta, men smager skønt. Du kan med fordel lige skylle den færdigkogte bønnepasta under den kolde hane, hvis du synes de klistrer.

Næringsindhold
Bønnepasta er rig på protein og kostfibre.

MK principperne
60 g tørret / 120 g kogt bønnepasta svarer til 1 knytnæve protein.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld