Vægttab – Maia
19. sep 2020 Vægttab

17 kilo lettere: Maia taler i dag pænt til sin krop

Et vægttab er ikke blot et vægttab. At tabe nogle kilo.

Det er også følelser … måden vi taler til os selv på … og mønstre fra fortiden. Det ved Maia.

Hun skrev til MK og fortalte om sit vægttab. Med egne ord forklarede hun, at hun de sidste mange år har været ked af det helt ind til knoglerne – at et knust hjerte og en alkoholisk far har fået hende til at søge tryghed i mad.

Hun har følt, at hun ikke kunne mærke sig selv.

Men så tilbage i april måned, da Coronavirus sendte store dele af Danmark hjem fra arbejde – da ville skæbnen, at Maia fik placeret sin hjemmearbejdsplads op mod et spejl.

Der gik det op for mig, hvordan et liv med nedprioritering af mig selv havde sat sig lige der på maven!

Vægttab – Maia

På efterbilledet her, er Maias vægttab på 13 kilo. SÅ flot! Siden er der røget endnu flere kilo. 👏🏼

Vægttab på en digital camp – flere fordele

Maia faldt over On-the-go campen på Instagram og gav den en chance.

– Den bedste beslutning til dato!, skriver hun. 

For Maia betød det meget, at hun kunne være anonym og samtidig have et fællesskab via den åbne Facebookgruppe ‘Sund med MK’. Her fik hun MK principperne godt ind under huden – blandt andet gennem videohilsner fra Michelle, som den du ser længere nede. On-the-go campen findes i MK Universet-app’en.

– Der røg 4,4 kilo, og jeg havde mere blod på tanden end nogensinde før til at fastholde den sunde livsstil, skriver Maia.

Hun nappede derfor endnu en camp, den på 8 uger fra i maj måned, hvor man bliver en del af et lukket fællesskab på Facebook.

Maias tre store grunde til at klø på med sit vægttab:

1. For at fastholde den udvikling hun så og mærkede på sin krop.

2. For at huske sig selv på MK principperne.

3. For at få et fællesskab omkring valget af en sundere livsstil.

Fællesskabet i den lukkede Facebookgruppe er en kæmpe motivation. Her findes ingen dumme spørgsmål, og der støttes og sparres på kryds og tværs med mennesker, der ligesom én selv ønsker en sundere livsstil.

Pizza efter MK principperne

En af Maias yndlingsopskrifter er MK’s grønne pizza, hvor bunden er lavet på søde kartofler. Få det fulde overblik over alle MK Universets sunde opskrifter.

Sunde opskrifter efter MK principperne

Her kommer Maias top-4 over MK’ sunde opskrifter:

1. Bananpandekager
2. Æblegranola
3. Pizza
4. Moussaka

– MK Principperne fungerer for mig, fordi de er nemme at huske, nemme at bruge i en travl hverdag, og så tillader de nydelse, så alt ikke går op i broccoli og kål, skriver Maia.

Hun fortsætter: 

– På arbejdet kan jeg derfor nemt vælge MK-venlig mad eller medbringe en madpakke, som mine kolleger ofte interesseret spørger ind til.

Maia fortæller også, at hun har lært, at hendes krop sagtens kan nøjes med at spise tre hovedmåltider og måske en enkelt snack dagligt. Og så har bevidstheden om mængderne givet hende en ro.

Liste over mængder

Forbud mod noget bestemt mad holder ikke – det handler om mængder. Tryk på boksen her, og bliv klogere.

MK principperne gør, at Maia ikke længere spiser på sine følelser

Og nu til det mest rørende ved Maias fortælling om sit vægttab. Nemlig den del, der ikke handler om taljemål og tabte kilo.

– Min far er alkoholiker, og jeg har således fra barnsben skulle sætte et andet menneskes behov før mit eget. Jeg har fra helt ung skulle aflæse følelser og behov i familien og har derfor aldrig lært mine egne behov at kende, skriver Maia åbenhjertigt.

– Et mønster jeg tog med mig ind i mit voksne liv og i særdeleshed kærligheden. Ubevidst har jeg søgt tryghed i mad, at åbne køleskabet – og jeg kunne gå i selvsving, hvis jeg ikke vidste, hvad næste måltid skulle være, fortæller hun.

Principperne har lært mig at mærke efter, at være opmærksom på, om jeg spiser af sult eller på en følelse.

Faste har gjort Maia bedre til at lytte til sin krop

Maia stiftede for første gang kendskab til faste på On-the-go campen. Og til at begynde med, var hun ikke begejsret.

– Først tænke jeg, at det ville jeg aldrig lykkes med, for hvem kan leve uden mad i 24-timer?

Hun blev dog klogere:

– I dag knuselsker jeg det! Faste har givet mit et værktøj til at kunne lytte til min krop – er jeg sulten, eller spiser jeg for sjov eller på mine følelser? 

Vægttab – Maia

Maia fortæller, at hun i dag kan mærke sig selv, at hun er begyndt at tale pænt til sin krop, og at hun anerkender den historie, hun har med sig. Det er de største forandringer, hun oplever ved sit vægttab.

Når jeg kigger på før- og efterbillederne, kan jeg blive mega stolt af mig selv. Jeg gør det her for mig! Ikke for min familie, ikke for kærligeden.

Maias bedste råd til andre, der ønsker et vægttab

1. Tilmeld dig on-the-go campen, og lær stille og roligt MK principperne at kende. 

2. PYT! Vær ‘lose’ omkring det, Rom blev ikke bygget på én dag. Vægten og målene skal nok bevæge sig ned ad, hvis du i hovedtræk følger principperne – om du bruger blomkål eller selleri, er ikke det, der gør udslaget. 

3. Accepter, at du ikke kommer sovende igennem. Du vil opleve at skulle sige nej tak til kage. Nye vaner skabes ikke bare ved at tilmelde sig en camp – det er benhårdt arbejde, og valg der skal træffes hver evig eneste dag. 

Da Maia skrev til os med sine før- og efterbilleder, havde hun tabt 13 kilo. Siden skrev vi til hende og stillede et par uddybende spørgsmål. Og da vi fik svar retur her i midten af september, lød Maias vægttab på 17 kilo. FLOT!

Kampen fortsætter, men koden er knækket til en livsstilsændring og et liv, hvor jeg ikke føler, jeg går glip af noget og samtidig kan tillade mig at spise nydelsesmåltider. 😊

– Kære Michelle og det fantastiske team, en kæmpe tak for et enkelt, super motiverende og inspirerende univers i app’en og på Facebook.

Selv tak, Maia – og TAK for, at du deler. Det er personer som dig, der gør vores arbejde så livsbekræftende. Tillykke med dit vægttab og alt andet. Held og lykke, fra os i MK. ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld