Bananpandekager foran pejsen
17. sep 2020 Opskrifter

Pandekager på 15 måder – få MK’s opskrifter her

Pandekager har for mig altid været forbundet med hygge og en helvedes masse hvedemel og sukker. Men sådan behøver det ikke at være! For gennem årene har jeg tryllet sundhed frem i de ellers sukkerfyldte sager. Så der er både sundere varianter og decideret sunde pandekager. Stadig med smag og hygge i top. 🥞

Klassiske pandekager behøver nemlig ikke at være fyldt med raffineret sukker for at være søde. Den opfattelse vil jeg gerne rykke ved. Har du for eksempel prøvet at putte bananer, søde kartofler eller andre slags grøntsager i pandekager? 🍌

Her får du overblikket over alle opskrifter på pandekager a la MK. Faktisk er der lige nu omkring 14-15 stykker at vælge i mellem – listen vil blive opdateret løbende. Der er også en opskrift i min nye bog om Store Sonja.

Fælles for alle typer af pandekager er, at de …

✔️ smager skønt
✔️ er mættende
✔️ er lavet efter MK principperne.

Så hvis du er pandekage-typen?

Velbekomme, og selv tak! 🤩

Sådan laver du din egen opskrift på pandekager

Når jeg går i gang med at udvikle en ny pandekageopskrift, så overvejer jeg flere ting:

1️⃣
Jeg tænker for det første altid på, at jeg skal tilsætte noget blødt og sødt. Her kan råvarer som banan, kogt græskar, kogte gulerødder, kogte søde kartofler eller mange andre lækre sager helt ideelt at bruge. Du kan også prøve med hytteost – det giver dog ikke den søde smag.

2️⃣
Derudover skal jeg have noget, som får pandekagerne til at hænge sammen og som tilfører protein. Her er æg en god kilde. Hvis du er veganer, kan du også bruge chiafrø, der er blødt op i vand – det er dog lidt sværere at arbejde med.

3️⃣
Jeg skal også bruge noget, der giver en fast konsistens. Her vælger jeg næsten altid fiberHUSK, da det indeholder gode fibre, suger væske til sig og har et lavt kalorieindhold. Nogle gange tilsætter jeg også havregryn eller en form for mel. Se min top-5 over meltyper.

4️⃣
Det er forskelligt, om jeg tilsætter krydderier, ekstra grøntsager eller ekstra sødme i form af honning, sukrin eller stevia.

5️⃣
Jeg steger pandekagerne i enten i kokosolie (som giver en lidt sød smag), smør eller olivenolie. Og jeg giver jeg pandekagerne tid til at ‘sætte sig’, inden jeg vender dem om.

Det var alt fra pandekage-produktionen. Nu ved du, hvad jeg tænker, når jeg står i køkkenet.

Husk, at den første pandekage altid bliver dårlig. Bagefter kører det som smurt! 🥞💯

Bananpandekager

Klassikeren over dem alle, bananpandekager, og der findes faktisk en hel del forskellige MK-udgaver af opskriften på bananpandekager. En af de ældste opskrifter finder du i bogen ‘Spis og træn efter din kropsform‘. Lige ovenover her finder du verdens nemmeste opskrift på bananpandekager.

Grøntsagspandekager

I den første bog om Store Sonja, ‘Ny krop på fire uger‘, finder du en grundopskrift på pandekager, som du kan twiste og lave i flere varianter – for eksempel med grøntsager, mmh.

 

Grønne pandekager

Vores mest populære pandekager!! Prøv opskriften på grønne pandekager, og lad kun din fantasi sætte grænser. Om du vil lave et tårn, en lagkage eller noget helt tredje, så jubler vi – især hvis vi må se et billede af herligheden. 🥦🥑

Blåbærpandekager

Skynd dig at prøve opskriften på blåbærpandekager. Perfekte til morgenmaden, fordi de er søde i smagen, og gode for dit immunforsvar – fordi blåbær har et højt indhold af antioxidanter.

MK opskrift - blåbærpandekager

Blåbærpandekager! En af mine mest populære sunde opskrifter – oprindeligt fra bogen ‘Mindre mavefedt, mere energi‘.

Limonadepandekager

Det smarte ved mine limonadepandekager er, at du både kan lave dem søde og salte. Til morgenmaden eller til aftensmaden, your call! En klassiker blandt MK Universets mange sunde opskrifter. 🍋

 

Ricottapandekager

Pandekager med rødbede – ja tak. Men hvis du synes, at de her ricottapandekager er liiige modige nok i farven, så kan du fint lave pandekagerne mere beige. Skønne til morgenmaden eller som en snack.

Pandekager

I MK elsker vi farver! 🌈

Pandekage-favoritten

Smager som fuglene synger. Derfor navnet, pandekage-favoritten.

Lige til en mundfuld, eller to … 😋

Gulerodspandekager

Disse gulerodspandekager laves af gulerødsgrøden. Så kan du den ene morgen spise grød til morgenmaden og dagen efter: pandekager af resterne. Smart ikke! 🥕🥕

Gulerodspandekager

Hokkaidopandekager

Opskriften på Hokkaidopandekager finder du i e-bogen ‘MK’s 4-ugers kostplan‘. Hokkaido er en græskarvariant, som har en let sød og rund smag. Mmh, skønne pandekager til morgenmaden.

Hokkaido-pandekager

Bær er altid en god idé sammen med pandekager til morgenmaden.

Julepandekager

Eller pandekagetårnet, som denne lækkerbisken også er blevet døbt. De smager lidt af jul! Du kan sætte tænderne i tårnet her til morgenmaden – og du kan faktisk også godt guffe i dig til dagens øvrige måltider.

Pandekagetårn med julesmag

Pandekage-kage

Opskriften på pandekage-kage finder du i MK magasinet fra marts 2019.

Find det samlede overblik over alle MK Universets sunde opskrifter.

Æblepandekager

Oplagt at prøve, når der frisk sprøde æbler på træerne i have. Du finder opskriften på æblepandekager i bogen ‘Mindre mavefedt, mere energi‘.

Proteinpandekager

Mmh, proteinpandekager er super lækre før en omgang træning – disse er med chokospread. Du finder opskriften i bogen, Mindre mavefedt, mere energi‘.

Chokopandekager

Opskriften på chokopandekager finder du i bogen ‘Spis og træn efter din kropsform‘.

Hvis dine tænder endnu ikke løber i vand, så tjek lige videoen ud herunder.

Vi ❤️ pandekager i MK! Mmh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld