Brød smager altså bare skønt. Kan vi ikke godt blive enige om det? 💛
Og heldigvis kan brød laves på mange forskellige måder, så hvis du er i gang med et vægttab, eller hvis du bare gerne vil holde den slanke linje og leve sundere. Ja, så har vi masser af sunde opskrifter på brød-varianter – med færre kulhydrater og flere proteiner. Opskrifterne er et must for gluten-allergikere!
Slå dig løs, og find lige præcis din brød-favorit eller yndlings-bolle.
Skyrbollerne er og bliver vores mest populære! Grøntsagsbollerne er fra ‘Mission sund’-bogen, og de lækkerbiskner får du opskriften på her. 😋👇🏼
- Grøntsagsboller med laks, avocado og rucola
- Skyrboller
- Franskbrød af skyrbolledejen
- Grøntsagsbrød
- Broccolibrød
- Rødbedebrød
- Hyttebrød
- Stenalderbrød
- Mandel-chiafrø-brød
- Kikærtebrød
- Foccasiabrød
- Snackbrød
- Bønneboller
- Bananbrød
- Brødmuffins
- Knækbrød
- Vaffelbrød
Grøntsagsboller med laks, avocado og rucola
10 stk.
Ingredienser
Boller
½ blomkål
½ broccoli
4 gulerødder
½ squash
5 æg
1 tsk. salt
1 spsk. FiberHUSK
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl chiafrø
1 dl mandelmel
Fyld (til 2 personer)
240 g røget laks
1 avocado
½ bakke rucola
Dild til pynt
Fremgangsmåde
Blend grøntsagerne til fine små stykker i foodprocessoren. Tilsæt æg, salt og fiberHusk, og kør igen. Hæld det i en skål, og bland med frø og mel. Lad dejen trække i 20 min. Hvis dejen stadig er meget fugtig, så tilsæt lidt ekstra mandelmel. Tænd for ovnen på 180 grader. Form 10 boller med to skeer, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bollerne i 20-25 min., og skru derefter ned til 60 grader, og bag dem i yderligere 20 min. Spis 1 bolle med laks, avocado og rucola. Så er der serveret.
Grøntsagsbollerne kan fryses
MK principperne:
1 portion (1 bolle med fyld) svarer til: knytnæve protein (laks og æg), 1½ portion fedtkilde (avocado, chiafrø, sesamfrø, hørfrø, mandelmel) og grøntsager.
Få det fulde overblik over MK Universets sunde opskrifter.
Skyrboller
Opskriften på skyrboller er MK’s mest populære brød-opskrift. Du finder den gratis her samt i to forskellige opskriftspakker i app’en.
Læs alt om skyrbollerne i blogindlægget her.
Franskbrød af skyrbolledejen
Skyrbolledejen kan du bruge til alverdens opskrifter. Fx til franskbrød, som du kan se herunder.
Grøntsagsbrød
MK’s grøntsagsbrød er en yderst populær opskrift. Brødene er gode at bruge i madpakken.
Broccolibrød
Haps, broccolibrød. En rigtig klassiker i MK-biksen. No words needed.
Rødbedebrød
Farven er krads, og dét kan vi lide. Skøn opskrift på brød med den sunde rødbede.
Hyttebrød
Brød med hytteost smager skønt. Har du også prøvet vores søde hytteboller? Det er dem vi bruger til vores fastelavnsboller.
Stenalderbrød
Vild med frø og kerner? Så er stenalderbrødet et must for dig (og din fordøjelse jubler).
Mandel-chiafrø-brød
En yderst lækkker og proteinrig brødvariant. Skynd dig at prøve opskriften, hvis du ikke allerede kender den.
Kikærtebrød
MK’s kikærtebrød er også en klassiker. Skønne til madpakken.
Foccasiabrød
Mmh, foccasiabrød. Det krydrede brød giver lige det sidste pep til en lækker aftensmadsret.
Snackbrød
Disse banditter er gode, hvis du skal have stillet den hurtige sult. Ideelle til et snackmåltid.
Bønneboller
Opskriften på bønneboller kender vi maaange, der er stor fan af. De ligger så dejligt i maven.
Bananbrød
En skøn brødformet snack. Til den søde side.
Brødmuffins
Er det ikke smart? Muffin og brød i ét, og så med en skive ost imellem plus gnavegrønt. Mums!
Knækbrød
Et stykke knækbrød med ost eller pålæg, mmh. Simpelt, men godt.
Vaffelbrød
MK-opskrifter på vafler er jo en historie for sig selv – her ser du de skønne vaffelbrød. Du kan også lave en vaffelsandwich.