I MK går vi ind for, at det skal være nemt at spise sundt! Derfor investerer vi gerne et par timer i køkkenet om ugen i selskab med god musik eller en spændende podcast – og hvor vi så laver fx granola, skyrboller, broccolibrød og snitter grøntsager klar til køleskabet og fryseren.

Det er altid godt med et par SOS-poser, som er lige til at hive op!

🥕🥕🥕🥕

Michelles basislager af sunde råvarer

Gnavegrønt

Vores bedste ven: gnavegrønt! Gør dig selv en kæmpe tjeneste at snitte en masse grøntsagshapsere i mundrette bider på én gang. Opbevar dem i køleskabet i en tupperware eller et vandbad. På den måde bliver det meget nemmere at få kørt nogle grøntsager indenbords i løbet af dagen, fordi de allerede ligger klar og parat i køleskabet.

✔️ Rodfrugter som fx gulerødder holder sig nemt sprøde, og hvis du opbevarer dem i koldt vand, så holder de sig også saftige. Hvis du har halvgamle gulerødder, rødbeder, persillerod og pastinak liggende på køl, kan du prøve at komme dem i det kolde vand, så vil de suge vandet til sig og blive knasende og saftige igen.

✔️ Broccoli og blomkål kan også sagtens plukkes i buketter, så de er klar til at blive spist som rå gnavegrønt eller til at tilberede i en varm ret.

✔️ Radiser og sukkerærter er også dejlige bare at skylle og lægge klar i en boks. Der er ikke engang noget snittearbejde, der skal gøres.

De udskårne grøntsager kan typisk holde sig friske på køl 3-4 dage, men bedøm selv. Grøntsager som agurk, rød peberfrugt og tomat bliver hurtigere smattede end fx gulerødder og blomkål, så derfor er det bedst at spise disse efter 1-2 dage.

Tip:
Hvis du ikke vil lægge dit gnavegrønt i vand, kan du også lægge et fugtigt stykke køkkenrulle eller klæde i bunden af din beholder for at bevare friskheden i grøntsagerne.

Køleskabstricket

Kål

Kål er altid en vinder og kan generelt holde sig læææænge i køleskabet. Men hvis du ikke orker at bruge tid på at snitte fra kålhovedet til din aftensmad hver dag, så kan du med fordel snitte hele kålhovedet på én gang og opbevare det i en beholder på køl. Så er det utrolig nemt lige at fyre en ekstra håndfuld kål i dine måltider, og du sparer ekstra opvask – hurra.

Snittet kål bruges i et utal af MK retter – herunder de klassiske kålkaos, som findes i mange varianter med forskelligt tilbehør. Læs alt om kål i sunde retter her.

Prøv fx en af opskrifterne herunder:

Vegansk kålkaos
Kålkaos på panden
Kålkaos med laks og hindbærdressing

Kålkaos a la Hawaii

Kålkaos a la Hawaii

Smoothies

Hvis du ligesom os elsker at spise smoothie til morgenmad, men tiden kniber eller du bare gerne vil sove lidt længere. Ja, så kan du forberede dine ingredienser til din smoothie på forhånd. Du kan fx fordele ingredienserne til en uges smoothieforbrug ved at samle alle de frosne ingredienser i fryseposer eller fryseegnede beholdere.

Så er de lige til at smide op i blenderen sammen med væsken og de tørre ingredienser – voila!

Smoothies i alle regnbuens farver

Granola og müsli

Selvom det kan virke nemt at købe færdiglavet granola eller müsli, så indeholder de fleste mærker en del tilsat sukker. Det kan du undgå ved at lave din egen version derhjemme – sådan en nem ting at food preppe! Og hvis du laver en stor portion hjemmelavet granola, kan den holde sig ca. en måned i en tætsluttet beholder. Den skal opbevares et ikke for varmt sted.

Du kan fx spise både granola som topping på din skyr eller din smoothie, og så har du en lækker morgenmad.

Hjemmelavet granola

Mums, hjemmelavet granola!

Bønner

Økonomisk set kan det betale sig at udbløde og koge sine bønner og kikærter selv frem for at købe dem på dåse eller karton. Hvis du koger hele posen på én gang og derefter deler den ud i flere portioner i fryseren, så er det nemt lige at tage en portion op til den ret, du skal lave.

Det er vigtigt at tilberede sine bælgfrugter korrekt. Hvis du køber dem tørrede, er det vigtigt, at du sætter dem i blød og koger dem, som anvist på pakken. Det skyldes, at visse bælgfrugter som ikke er tilberedt, kan indeholde lektiner, som kan gøre dig syg. Lektinerne forsvinder under tilberedning.

Du kan selvfølgelig også sagtens købe bælgfrugterne på dåse og karton i supermarkedet, som du kan have på lager, og som har en lang holdbarhed.

Kend dine bælgfrugter

MK brød

MK brødene er perfekte til food prep. De kan nemlig både fryses og laves i store mængder ad gangen, så du sparer tid og opvask.

Grøntsagsbrød er supernemme at lave og kan anvendes til mange forskellige retter – derfor er det smart at lave en stor portion, når nu du alligevel er i gang. Du kan bruge mange typer af grøntsager fx blomkål, rødbeder eller gulerødder, og du kan anvende brødet til bl.a. sandwich, toast, pizzabunde, burgerboller og faktisk også til madroulade.

Få overblikket over de mange MK brød herunder:

Vi elsker brød i MK

Frysevenlige MK retter

✔️ Du kan også sagtens fryse aftensmadsretter ned, som du kan tage op spise de dage, hvor tiden er knap. Supper er generelt lækre at have liggende i fryseren til de kolde dage, hvor du har brug for en skål lækker suppe til at varme dig på. Prøv fx med hokkaidogræskar, som har sæson i efteråret. Så kan du pludselig også nyde en lækker skål græskarsuppe en sommeraften.

✔️ Ligesom med MK brødene, er det lækkert med pizzasnegle fra fryseren, som du kan smide i tasken eller i ungernes madpakke, hvis du ikke har fået lavet frokosten klar.

✔️ Du kan også sagtens fryse både kød- og veggiedeller og opvarme dem som en nem løsning til din aftensmad. Prøv fx MK’s krydrede deller eller bønnebøffer som tilbehør til dine friske grøntsager.

Frikadeller

Mmmmm, deller.

Vand i lange baner

Væske er hamrende vigtigt for vores generelle sundhed. Men alligevel glemmer mange at drikke postevand i løbet af dagen. Et tip til at gøre det indbydende og appetitligt at drikke postevand er at komme nogle flasker vand på køl. Tilsæt fx nogle citronskiver, frisk mynte, frisk ingefær, nogle frosne bær eller andet, som får vandet til at se lækkert ud og smage dejligt.

Du kan også fryse nogle isterninger, hvis du foretrækker dit vand iskoldt. Hvis du allerede har forberedt flaskerne med vand, kan det være nemmere at huske på at få drukket det.

Sundere alternativer

Anne Grethe er en yderst aktiv kvinde, der træner alverdens hold: pilates, yoga, rytmegymnastik og krudtuglegymnastik. Men under corona-nedlukningen ændrede hverdagen sig … 💃🏻

Hun begyndte at streame sine træninger på Facebook og kunne derfor se sit eget spejlbillede på en ny måde. Det var et wakeup-call.

Anne Grethe kunne ikke længere kende sig selv.

– Især mine opsvulmede overarme og dobbelthage gjorde mig ked og trist, så egentlig var det mit fokus og håb bare at smide lidt af de fede overarme, så man igen kan se, at jeg egentlig har pæne trænede overarme.

En stor tak for, at jeres vejledning har slukket min hjemve. En hjemve efter at finde tilbage til den AG jeg engang var, både i energi og især i kroppen. 😊

Anne Grethes vægttab på MK principperne

Anne Grethe har smidt 13 kilo på 11 uger på MK principperne, det er super flot! 💖 …

Anne Grethes vægttab på MK principperne

… Der er røget flere kilo af Anne Grethes krop, siden vi hørte fra hende første gang. I dag lyder hendes vægttab på i alt 17 kilo, kæmpe respekt! 💪

Sådan smed Anne Grethe 13 kilo på 11 uger

For mig handlede det om, at jeg fandt det rette tidspunkt, hvor der var overskud til ændringer.

– Jeg lærer altid de familier jeg møder på jobbet, at de ikke kan ændre dårlige vaner eller uhensigtsmæssige mønstre i perioder, hvor de er pressede eller stressede, og det fik jeg så at mærke selv, skriver Anne Grethe, der arbejder som sundhedsplejerske til daglig.

– Jeg har før forsøgt med både slankekur og antiinflammatorisk kost på grund af min gigtdiagnose, men det er aldrig lykkes mig …

Så var der heldigvis en veninde, som anbefalede MK 👏🏼👏🏼👏🏼

Alt det med ‘minus sukker’ og faste m.m., det lød helt uoverskueligt, og så har det i virkeligheden været SÅ nemt for mig.

Online camp efterår

Lister over mængder

Se dine lister over mængder, og find balancen. Alt mad er tilladt på MK principperne.

Vi spiser mindre

– Det vigtigste jeg har lært og som har betydet noget for mig og også min mand, det er at spise mindre. Altså at spise til man ikke er sulten mere, i stedet for at spise til man er mæt.

-At man ikke dør af, at maven knurrer, og at maden smager meget bedre, når man faktisk ER sulten.

Fokus på sundere alternativer

Anne Grethe har jublet over, at der er alternativer til alt det, som man skal skære ned på, hvis man gerne vil opnå et vægttab.

– Når man fx ikke spiser sukker, så er der et alternativ til, hvad man kan tage i stedet og det samme med pasta, ris og brød. Og det er nemme alternativer!

All in på kosten

– Vi besluttede herhjemme at gå all in. Det var lige før, vi ikke engang kunne unde os selv nydelsesmåltiderne, andet end en gin og tonic i fredags-zoom-baren med vennerne. 😊

Sunde opskrifter – Anne Grethes favoritter

– Jeg har i alle de 11 uger, jeg nu har været i gang haft skyrboller og salte vafler i fryseren. Det er lækker og god frokost.

– Min morgenmad er skyr med hjemmelavet bærmos og granola.

– Vi voksne og de mere barnlige her i huset elsker:

🥇 One sheet med bøf og grønt

🥇 Kålkaos

🥇 Sød kartoffelpizza

🥇 Rodfrugtmos

🥇 Hakkebøf i sennepssovs, osv. osv. 😊

– Alle opskrifter er favoritter, fordi de er lækre og ultranemme.

Vegetarisk one sheet

MK’s one sheet findes også i en vegetarisk udgave.

Psoriasisgigt, slidgigt og smertestillende

En ‘lille’ krølle på Anne Grethes historie:

– Siden 2015 har jeg haft diagnosen psoriasisgigt, efterfulgt at slidgigt og degenerativ ryglidelse. Jeg blev hurtigt sat i medicin, med immundæmpende medicin og masser af smertestillende, der hurtigt blev trappet op til de stærkere morfinpræparater.

– I 2016 blev jeg opereret i nakken for to diskusprolapser, i april 2018 blev jeg opereret for slidgigt i ryggen, og i december 2018 fik jeg sat to skruer i foden grundet slidgigt og dermed brud.

– For hver operation blev der fyldt lidt mere smertestillende på, indtil jeg selv tog en kold tyrker, smed alt, jeg fik, og startede forfra og klarer mig nu med immundæmpende medicin og lidt Panodil og Ibumetin.

Gevinster ved at leve efter MK principperne

⭐️ Det blev ret hurtigt tydeligt, at da jeg smed sukker helt og aldeles, der påvirkede det min psoriasisgigt. Fingrene var stadig hævede, men ikke så ømme og stive.

⭐️ Da jeg fortsatte det antiinflammatoriske med ingen gluten og ingen mælk, hjalp det så også på hævelserne, og nu kan jeg passe fingerringe, jeg ellers havde opgivet og erstattet med tatoveringer på ringfingeren.

⭐️ I starten tænkte jeg ikke, at alt det her påvirkede min slidgigt, og de gener efter operationer jeg har:

… Men nu har jeg på 11 uger smidt 13 kilo, og det kan altså mærkes på min bevægelighed. Selvom jeg var aktiv før, er der mere fart på min gang, og det hele er lidt nemmere, når maven ikke blokerer, når man bukker sig ned. 😊

MK's antiinflammatoriske kostplan

Træning er vigtigt, men ta’ det roligt

Efter hver operation har jeg rejst mig hurtigt, og det har jeg, fordi jeg har haft min pilates i 14 år, der har givet mig styrke og smidighed. Så jeg ved, HVOR vigtig træning er. Derfor giver teorien bag MK principperne også virkelig god mening for mig.

– Jeg ved, det er vigtigt at holde kroppen stærk, både med og uden skavanker. Men hvis jeg skulle have startet forfra med at lære at træne oveni en kostændring, er jeg ikke sikker på, det havde været helt så nemt.

Og Anne Grethe har helt ret. Det er så fint at tage tingene i et roligt tempo og nappe en lille ændring ad gangen hen imod en sundere livsstil og et vægttab. Det er vi stor fan af i MK … ❤️

Guldkommentaren fra en af mine krudtugler: ”Hvorfor er du ikke tyk mere?”

Anne Grethes vægttab på MK principperne

– Jeg har altså aldrig betragtet mig selv som tyk, men min ændring kunne også ses af de små øjne, skriver Anne Grethe. 😍😍

10. september 2021

Så er det i aften, det går løs på dansegulvet. Glæder mig og er møgnervøs 😝😝

Jeg har knoklet rumpetten ud af buksen for at lære den første dans – pasodoublen. Så nu må vi se, hvad der sker, og om jeg kan formå at se så sur og rasende ud, som jeg skal, ha ha 💃

Og sikke en intens uge det har været – med en hulens masse træning og optakt, fx har jeg haft besøg af de søde filmfolk fra @vildmeddans, hvor jeg smækkede opskriften på crunchy laks med edamamemos sammen. Det får du at se i dit fjernsyn i aften 😅

Og så får du også opskriften lige her:

Crunchy laks med edamamemos

Crunchy laks med edamamemos

Laks er altid en vinder i mine øjne! Den indeholder nemlig de skønne omega-3 fedtsyrer, og så smager den godt og kan bruges til mange forskellige retter. Vi ‘sexer’ laksen lidt op i denne opskrift, da den er dejlig crunchy og ekstra smagfuld sammen med edamamemosen. Bon appetit … 💃🕺🏼

Ingredienser

Crunchy laks
(2 personer)

1/2 dl knuste valnødder
1 knsp. salt
1/2 fed hvidløg
1/4 tsk. chiliflager
1 spsk. fuldkornsrismel
1 stk. æg
1 spsk. vand
250 g laks
1 tsk. rapsolie til stegning

Edamamemos
(2 personer)

200 g edamamebønner
1 spsk. citronsaft
1/4 spsk. sesamolie
1 spsk. riseddike
1 knsp. peber
1 spsk. frisk purløg

Tilbehør
(2 personer)

400 g asparges
Revet økologisk citronskal (kan udelades)

Fremgangsmåde:

1. Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Kør valnødder, salt, hvidløg og chili sammen i en kaffekværn helt fint. Drys et tyndt lag rismel på laksestykkerne, pisk ægget og vand sammen, og vend først laksen i ægget, derefter i valnødderne.

3. Steg laksen i 2 min. på hver side på panden, kom den i et ildfast fad, og steg den i ovnen i 12-15 minutter.

4. Bland alle ingredienserne til edamamemosen i en foodprocessor eller med en stavblender. Den skal ikke være alt for fin, der må gerne være lidt bid i.

5. Damp aspargesene i 30 sekunder. Servér laksen med edamamemos og asparges. Drys evt. med citronskal.

Tip
Du kan også prøve dig frem og skabe din egen yndlingscrunch. Prøv evt. med nogle andre nødder, som fx mandler eller cashewnødder eller frø. Du kan også prøve med andre smagsgivere, som fx ingefær, eller hvad du godt kan lide. Prøv dig frem – måske får du skabt en utrolig lækker crunch selv.

Stem på mig og Mads

Jeg ville blive noget så glad, hvis du sender en sms med “MM” til 1234 i aften.

#teammichelleogmads, vuhuu 🤩🤩

Michelle skal danske med Mads Vad i Vild med dans

“MM” til 1234 i aften, så jubler jeg 🎉🎉🎉

Kæmpe tillykke med dit flotte vægttab, Rikke. Og TAK for at du vil dele din historie med os 💕

Vi begynder i 2019, hvor gigten plager Rikke. Hun beskriver sig selv som smertepatient.

– En dag spurgte jeg min gigtlæge, om der ikke var noget, jeg selv kunne gøre for at mindske smerterne i min krop. Hans svar var meget kort og kontant!

Tab dig, og bevæg dig!

– Efter at have været sur på ham hele vejen hjem fra hospitalet, tænkte jeg, at “jeg kan jo ikke rigtig brokke mig, og synes det er synd for mig, når jeg reelt ikke selv gør noget for at hjælpe min krop til bedring”.

Dét var Rikkes vendepunkt! 🪐🪐🪐

Rikkes vægttab på MK principperne

Rikke har smidt 26 kilo ved hjælp af MK principperne. Megaflot vægttab.

Rikkes vægttab på MK principperne

– Jeg har fået et rigtig godt forhold til min krop. Vi taler nu samme sprog, fortæller Rikke.

Jeg har mere eller mindre styr på mine gigtsmerter og har et respektabelt inflammationstal. Jeg kommer aldrig af med min gigt, men jeg har fået livskvalitet, overskud og virkelig vigtigt: endelig et godt forhold til mad og min krop.

Vægttab på 26 kilo: Sådan gjorde Rikke

– Min MK-rejse startede i januar 2020, men min vægttabsrejse startede 6 måneder tidligere, skriver Rikke.

👎🏼 Som så mange andre lagde hun ud med at tælle kalorier. Og bevares, hun tabte sig da også …

– Men det gav ikke mening for mig, når jeg fx var ude at spise. Så jeg spiste ikke, når jeg var på besøg hos folk og fik et virkelig usundt forhold til mad.

Derfor begyndte Rikke at søge efter alternativer, der kunne hjælpe hende til at få et naturligt forhold til mad og til sin krop og samtidig gerne med et fokus på antiinflammatorisk kost.

Fra kalorietælling til et naturligt forhold til maden

– Og så dukkede Michelle op i fjernsynet en morgen, og jeg tænkte “hende må jeg lige tjekke lidt ud”.

– Jeg havde på det tidspunkt allerede tabt mig, men ikke på en god måde, da jeg jo nærmest sultede mig, og min krop var nu igen i konstante smerter, lyder det fra Rikke.

👍🏼 Jeg startede med at melde mig på en Online camp og blev aktiv bruger på MK’s facebookside.

👍🏼 De første 14 dage brugte jeg på at få styr på principperne, og da jeg er et KÆMPE madøre, så knækkede jeg hurtigt koden, og det lå meget naturligt til mig at ændre mine madvaner til MK principperne. Alt jeg læste og oplevede, gav virkelig god mening for mig. 

👍🏼 Herhjemme har alle været med på MK principperne, mere eller mindre. Min mand og teenagesøn spiser godt nok pasta og ris. Begge er store fan af skyrbollerne, så de er altid at finde i fryseren, og jeg selv spiser skyr med frugt og banangranola hver dag.

MK's kostplan for hele familien

Startede langsomt op med træningen

Træningen startede Rikke stille og roligt op med efter de første 2 uger på MK principperne.

– Men det var for hårdt for min lænd, fortæller hun.

– Så jeg skrev til Michelle, der anbefalede mig at prøve efterfødselstræningen, og sådan kom jeg i gang med at træne sådan rigtigt for første gang i mit liv.

🌟 Min krop takkede mig med mindre smerter.

🌟 Her lidt over et år efter går jeg til Reformer (som er genoptræning med henvisning fra min gigtlæge) to gange om ugen.

🌟 Jeg træner MK “efterfødsel” hver lørdag …

🌟 Og så kommer jeg ud at gå min. 3 km hver dag og er blevet gå-vært, så jeg kan være med til at hjælpe andre i gang med at gå. 

Det, der tiltaler mig allermest ved MK principperne, er, at det hele handler om at tænke sig om og mærke efter, hvad der fungerer for en selv. Jeg føler ikke, at der er forbud eller løftede pegefingre. Jeg vejer mig en gang om måneden, og hvis jeg kommer til et særligt tal, så strammer jeg lige op, så det ikke igen tager overhånd.

MK's antiinflammatoriske kostplan

Her kommer en historie om at hoppe fra de slankende til de sunde MK principper! 🥰

Vi jublede i MK, da Lise skrev en mail til os om, at hun havde tabt sig ENDNU FLERE kilo siden sidst. Og det allermest fantastiske er, at Lise føler, at hun kan holde sit vægttab ved hjælp af de sunde MK principper. 38-årige Lise var før en af de kvinder, der var god til at spise på følelser. Men det er heldigvis fortid.

Lad dig inspirere af den sejeste kvinde – læs om Lises vægttab herunder, og hvordan hun har gjort.

Og se de skønne før- og efterbilleder! 🤩🤩

Lises vægttab på MK principperne

Lises vægttab på MK principperne

Det er noget af et vægttab, Lise. “2 for 1 pris” 😂 … FLOT, FLOT! ❤️

Lises vægttab på MK principperne

💃💃💃

1. Hold fokus på én ting ad gangen

Lise har været med på flere MK camps, og hver gang med en forskellig indgangsvinkel:

⭐️ Den første camp var en MK Vægttabscamp – Kickstartcamp for at lære principperne at kende, og den anden camp var en Online camp henover julen for at fastholde fokus.

⭐️ Nu har jeg igen været på en Online camp og denne gang var det for at lære de sunde principper at kende, fordi jeg nu har tabt det, jeg skal, og nu skal vedligeholde.

2. Vedligehold dit vægttab med de sunde principper

⭐️ Jeg har under denne camp spist efter de sunde principper for at vedligeholde, men jeg har faktisk tabt mig alligevel. Jeg har så stor tillid til processen, at jeg nu har fundet ro i, at det er ok, da jeg er af den overbevisning, at hvis jeg “holder mig til planen”, så skal kroppen nok finde sit leje.

⭐️ Jeg kører efter modellen med 2 knytnæver tætpakkede kulhydrater … Jeg elsker det mad, jeg spiser nu og har ikke brug for at tage tilbage til de gamle vaner.

Jeg øver mig i at få de tætpakkede kulhydrater, men jeg har fundet så mange gode erstatninger, at jeg til tider glemmer dem, da jeg ikke savner dem. 😊

3. Kig på det inde i hovedet

Lise har tidligere forsøgt at lægge sin kost om, men med blandede resultater, fortæller hun:

⭐️ Så denne gang besluttede jeg at gøre det, jeg ikke havde prøvet før, nemlig at arbejde med det, der er inde i hovedet og årsagen til, hvorfor jeg var, hvor jeg var, og hvor jeg gerne ville hen.

⭐️ “Tag en beslutning, og så gør det” – denne sætning har Lise brugt meget for at minde sig selv om, at hun skal stå ved de beslutninger, hun tager omkring mad, både når hun siger “ja tak” og “nej tak”: Hvis jeg valgte at tage et stykke kage, så nød jeg den og stod ved min beslutning, og hvis jeg lod den stå, så var det en beslutning, jeg aktivt tog, og på den måde blev det ikke “synd” for mig. Dette gør jeg stadig for at undgå mine tilladende tanker.

Den største indsigt jeg har fået, er helt klart det arbejde, jeg har lavet omkring det mentale.

4. Hele familien spiser efter MK principperne

Lise spiser det samme til morgenmad og frokost næsten alle dage med meget få udsving, fortæller hun:

⭐️ MK principperne har 100 % på rygraden nu, og jeg følger dem 95 % af tiden, og når jeg ikke følger dem, så er det en beslutning jeg har taget ud fra ovenstående.

⭐️ Til aftensmad spiser hele familien, børn som voksne, efter MK principperne, og vi står i det problem, at der faktisk ikke er dage nok på en uge til at få alle favoritterne, så vi må skiftes til at være skuffet. Min mand og jeg har fulgt de slankende principper, og børnene har fået tilføjet tætpakkede kulhydrater, så de får dækket deres behov.

For et stykke tid siden siger min datter på 13 år “hvordan kan noget, der er så sundt, smage så godt!”. Den aften fik vi kålkaos. Inden jeg startede på MK principperne var grøntsager virkelig noget, der var svært at få i begge børn. Nu er der kålkaos på madplanen HVER torsdag efter endt faste.

MK's kostplan for hele familien

5. Vælg den vej, der giver mening for dig

⭐️ Du har hele livet til at komme i mål. Du lægger de sten, der skal trædes på, så du bestemmer retningen.

⭐️ Stol på processen.

⭐️ Vælg den vej, som giver mening for dig.

⭐️ Husk det mentale, og særligt at det du ser i spejlet, er “forsinket” … Når jeg lægger mit tøj sammen, kan jeg ikke forstå, at jeg kan passe det, og jeg har tendens til at købe for stort tøj, da jeg ikke kan forstå, at jeg kan passe den størrelse, jeg nu er kommet ned i.

Jeg elsker Michelles nordjyske kommentar omkring faste: “flet næbet i 24 timer”, og her har jeg lavet min egen: “tag en beslutning, og så gør det”.

Lises vægttab på MK principperne

Lise holder sig vægtstabil

6. Nyd al den nye energi

⭐️ Den allerstørste forandring er min energi. Jeg mærker det selv, og min omgangskreds siger det også til mig. Jeg har altid betragtet mig selv som B-menneske, og jeg kunne sove til langt op ad formiddagen, men nu vågner jeg før vækkeuret i weekenderne, og det er virkelig langt tid siden, jeg har haft brug for at “sove ud”.

⭐️ Jeg har helt klart også et større overskud og har fået en længere lunte både arbejdsmæssigt og derhjemme.

⭐️ Derudover har jeg fået en helt anden tror på mig selv. Jeg har bl.a skiftet arbejde i denne proces, hvilket jeg er helt sikker på, at jeg ikke ville have gjort, hvis ikke jeg havde gennemgået denne livsstilsændring.

⭐️ Jeg taler pænt om mig selv, hvilket også er noget helt nyt, og jeg har ikke længere behov for at nedgøre mig selv for at være sjov over for andre.

Min vej til et vægttab har været som at opdage mig selv på ny. Jeg står et helt andet sted, på et helt andet fundament nu, end før jeg begyndte min vægttabsrejse.

Lises vægttabsrejse

Nu skal det handle om slankekure og så alligevel ikke. Slankekure gider vi nemlig ikke i MK. For de gør ikke noget godt for hverken vores humør eller krop. 😩

Lad os i stedet se nærmere på de sundhedsmæssige forskelle, der er ved at kaste sig ud i forskellige former for diæter og livsstile, fx keto-diæten vs. dét at spise vegetarisk.

Først skal vi have styr på nogle begreber ift. kosten:

💥 Mikronæringsstoffer: de er med til at vedligeholde kroppens funktioner, fx vitaminer og mineraler såsom  jern, calcium, vitamin C eller D.

💥 Makronæringsstoffer: de er også med til at vedligeholde kroppens funktioner, og så giver de kroppen energi, fx fedt, protein, kulhydrater og alkohol. Selvom sidstnævnte ikke er nødvendigt for kroppen at få. 😉

➡️ Fødevarer såsom frugter, grøntsager, kød, fisk og andet, de indeholder alle forskellige mikro- og makronæringsstoffer.

Avocado tæller ifølge MK principperne som en fedtkilde

Foto: iStock

Vegetar-livsstilen vs. keto-diæten

Lad os nu se nærmere på de sundhedsmæssige forskelle, der er på følgende:

  • at udelukke en gruppe makronæringsstoffer fra kosten, som fx kulhydrater på en keto-diæt, som flere kalder en særdeles effektiv skankekur.
  • at udelukke en specifik fødevare såsom kød, hvis du lever en vegetarisk livsstil.

Vegetar-livsstilen

Når du udelukker en specifik fødevare såsom kød fra kosten, så betyder det ikke, at du kommer til at mangle nogle af de helt grundlæggende makronæringsstoffer. Med andre ord så burde kroppen ikke komme til at mangle energi.

Ingen kød betyder nemlig IKKE et fravær af protein. For der findes heldigvis masser af plantebaserede proteinkilder. Det kunne være bælgfrugter såsom linser, soyaprodukter såsom tofu, frø som quinoa eller noget helt fjerde.

➡️  Lever du vegetarisk skal du dog være opmærksom på, at du måske kommer i underskud af visse mikro-næringsstoffer såsom jern, hvis du ikke er ekstra opmærksom på kosten. Ellers kan du også tage et vitamintilskud.

⭐️  Du kan sagtens følge en vegetarisk kost og samtidig leve efter MK principperne. Det eneste du skal gøre er at udskifte dine proteinkilder, så du i stedet for fx kylling spiser tofu, linser eller edamamebønner. Brug gerne vores lister over proteinkilder som inspiration, hvis du mangler ideer til vegetariske alternativer, eller tjek vores vegetariske kostplan ud. 🌱🌱

MK's vegetariske kostplan

Keto-diæten

Ser vi på den anden side af sagen, så findes der også slankekure og diæter såsom keto, hvor man næsten fuldstændigt udelukker en hel gruppe af makronæringstoffer – nemlig kulhydrater (du kan læse mere om keto-diæten nederst i blogindlægget).

Keto-slankekure kan variere meget, alt efter hvilken blog, hjemmeside, kogebog eller lignende, som du tager udgangspunkt i. Det er en meget stringent ”low-carb”-kost. Så du må kun indtage et meget lavt indhold af kulhydrater, og så skal du spise masser af fedtholdige fødevarer samt protein.

Ofte er både frugt, rodfrugter, kornprodukter, og alle former for tætpakkede kulhydrater og stivelsesholdige grøntsager såsom kartofler, helt udelukket fra keto-kosten.

Sådan ser fordelingen ud på en keto-diæt

Foto: iStock

➡️ Det kan have nogle sundhedsmæssige konsekvenser, da du på en keto-diæt udelukker både makro- og mikronæringsstoffer. Nemlig stort set alle kilder til kulhydrater, som er kroppens foretrukne energikilde. Og samtidig går du glip af gode kilder til vitaminer, næringsstoffer og sunde kostfibre. Du får dog stadig nogle kulhydrater igennem grøntsagerne – men det er meget begrænset, da fx rodfrugter på mange keto-diæter er et no-go, og i visse varianter også bælgfrugter, der er glimrende kilder til kostfibre.

Når du stort set udelukker fx frugt fra din kost, så går du glip af en glimrende kilde til vitaminer, mineraler og kostfibre. Det samme gælder rodfrugter og de tætpakkede kulhydrater, der er vigtige at indtage til måltidet inden din træning.

⭐️ På MK principperne spiser vi både frugt og rodfrugter, og vi er ikke bange for at indtage de tætpakkede kulhydrater, særligt ikke i forbindelse med vores træning. Hvis du lever efter de slankende principper vs. de sunde, skal du dog have færre tætpakkede kulhydrater. Men du skal stadig indtage dem som benzin før din træning.

Så alt i alt intet “low-carb” over sagerne her i biksen.

De slankende og de sunde MK principper

Så hvad er konklusionen?

Den store forskel på fx MK principperne og en keto-diæt er, at vi i MK skruer ned for enkelte fødevarer som fx ris og pasta (ved vægttab), hvor du på en keto-diæt næsten fuldstændig udelukker en hel gruppe makro-næringsstoffer, altså kulhydrater. Det kan have nogle sundhedsmæssige konsekvenser i form af en kost, der mangler variation og tilstrækkelige mængder kostfibre.

Samtidig har keto-diæter ofte et meget højt indhold af mættet fedt, da kulhydraterne bliver udskiftet med fødevarer såsom kød, smør, fløde, ost, og andre fødevarer med et højt indhold af fedt. Et højt indtag af mættet fedt kan være med til at øge risikoen for forskellige livsstilssygdomme, såsom hjertekarsygdomme.

MK går ikke ind for det ekstreme

➡️ Alt i alt kan vi sige, at kigger vi på vores overordnede helbred, så kan det have en meget stor betydning at udelukke en hel gruppe makro-næringsstoffer såsom kulhydrater, kontra enkelte fødevarer, som du gør ved en vegetarisk kost. I MK går vi ikke ind for det ekstreme – vi har i stedet fokus på en sund, varieret kost med masser af grøntsager.

Kilde: https://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/fedt/#c62976

Hvis du vil vide lidt mere om keto-diæten

Lidt viden om keto-diæten fra MK magasinet, april 2020

Læs mere om keto-diæten i MK magasinet fra april, 2020.

Modige Tascha er mor til 3, og det har sat sig på kroppen i form af graviditetskilo. 32 kilo til at starte med, men heldigvis har det ændret sig, siden hun er begyndt på MK principperne.

Her kan du læse, hvad der motiverede Tascha til at komme i gang med et vægttab:

💜 Det kan være svært at presse måsen ned i forlystelserne i Legoland, og jeg kan ikke længere passe min vielsesring. Noget jeg er ked af.

💜 Jeg vil gerne være en mor, der ikke er begrænset af overvægt, og jeg vil gerne være fyldt med energi!

Sidste år oplevede jeg, at min veninde blev syg og døde – det gav mig nok for alvor sparket. Jeg synes, at jeg skylder både mig selv og hende at leve sundt og godt i den krop, som jeg er så heldig at have, og det liv, jeg får lov at leve. Livet skal leves fuldt ud! Slut med at være ked af det, når det er over noget, man ikke kan ændre. Det er livet for kort til! 💜

Taschas vægttab på MK principperne

Taschas vægttab på MK principperne

MK for hele familien

I Taschas hverdag er der fart over feltet med mand og 3 børn. Så alle skulle gerne kunne spise den mad, hun laver. Hun skriver sådan her til MK:

– Det er så nemt, for jeg skal ikke lave 2 retter! Måske skal der lige koges en kartoffel eller lidt pasta til ungerne, men det er alt.

– Det er skønt, at vi alle spiser det samme! Og en ekstra bonus er jo, at maden er VIRKELIG lækker.

MK's kostplan for hele familien

Sunde opskrifter – Taschas yndlings

⭐️ Elsker spidskål med kødsovs (også fordi det er en nem børneret)

⭐️ Elsker pizza på kikærtebund.

⭐️ Elsker dampet laks med asparges og citronhollandaise.

⭐️ Og kyllingeburger i bønneboller! Wauw, den er genial!

Slut med bekymringer om Ørnen i Legoland

Tascha kan også mærke, at MK principperne har påvirket hendes mentale sundhed positivt.

– Jeg er nok blevet gladere og har generelt fået mere overskud. Og så er jeg fri for at bekymre mig om, om jeg kan prøve rutschebanerne i legoland sammen med ungerne – for det kan jeg nu.

– Og så er jeg lettet over, at jeg kan passe mere og mere af mit gamle tøj, og det gør mig glad og stolt, lyder det fra Tascha.

Michelle har lært mig at sige pyt, og at alt ikke er tabt på gulvet, bare fordi jeg en dag ikke rigtig kan styre mit snackeri og min sukkertrang. Det bliver dog lettere og lettere fore mig. Kunsten for mig er at spise 5 vingummier frem for hele posen.

Pyt-knappen virker hver gang

Taschas bedste råd til andre

– Motivationen er tøjet, min vielsesring, ørnen i Legoland og min familie, skriver Tascha.

💜 Jeg VIL kunne passe alt det tøj, jeg synes er pænt!

💜 Jeg VIL kunne passe den vielsesring!

💜 Jeg VIL kunne prøve ting med børnene!

💜 Jeg VIL leve det liv fuldt ud, som min veninde ikke fik lov til, og jeg VIL passe på min krop!

– På de sorte dage bruger jeg meget at “se på præmien”, “eye on the prize” og så sige, “ja i dag er en skidt dag, og måske går det op og ned. Men jeg skal nok nå mit mål!”

– Se på de ting, du savner i dit liv og de ting, du er ked af. Gider du fortsætte i samme spor? Hvis ikke, så hop med på vognen! Start med en Online camp til at få principperne godt ind under huden.

Gør noget godt for dig selv – jeg lover dig, at efter sukker-detox-hovedpinen bliver du så glad indeni, og det er det hele værd. Jeg elsker MK’s slogan: ‘gør sundheden simpel’, for det er præcis, hvad I gør!

Reklame for GROHE Blue Home

Der er kommet ekstra luksus oppe i mit sommerhus. Jeg har fået installeret en GROHE Blue Home vandhane, som er skide smart! Hvis du har fulgt trofast med, har været på mine camps eller hørt et af mine foredrag, så ved du, at jeg elsker danskvand.

Derfor er denne vandhane min nye bedste ven, da den både fungerer som en almindelig vandhane, men den kan også lave danskvand og filtrere vandet. Og så er den virkelig smuk!

Luksusvandhanen fra Grohe

Luksusvandhanen fra Grohe

Det bæredygtige valg

Postevand er 900 gange mere miljøvenligt end vand på flaske, når det kommer til mængden af CO2, der udledes ved produktionen. Ja, du læste rigtigt. Derudover så behøver du ikke lade vandhanen løbe for at få koldt vand, da GROHE vandhanen også kan klare det med enkelt tryk.

Luksusvandhanen fra Grohe

Skål fra Michelle

Pep din danskvand op

Danskvand i sig selv smager virkelig godt, men hvis du ønsker at tilføje vandet smag og gøre det lidt mere festligt at se på, så er her tre opskrifter på sommerlige sjusser uden alkohol.

Hver drink er til 1 person.

Luksusvandhanen fra Grohe og sjusser

Citrus sjus

Saft af ¼ appelsin
Saft af ¼ citron
3 skiver citron
3 skiver appelsin
250 ml danskvand

🤩 Bland det hele sammen og drik.

Mojito-ish

Saft af ½ lime
En lille håndfuld mynte
3 skiver lime
½ tsk. kokossukker
250 ml danskvand

🤩 Bland det hele sammen, rør rundt og drik.

Mo

Boblende berries

1 spsk. frosne blåbær
1 tsk. frisk timian
1 tsk. flydende honning
250 ml danskvand

🤩 Bland det hele sammen, rør rundt og drik.

Boblende berries

Skål, og god lille fredag til dig!

Skål i sjusser

Skål fra Michelle

Reklame/i samarbejde med føtex

Føtex & MK har en fælles mission: nemlig at levere nem aftensmad til danskerne i form af lækre grøntsagsfyldte færdigretter. Så har du aftensmad på 2️⃣0️⃣ minutter. Du kan købe lækkerierne i delikatessen i føtex, og HURRA, fra i morgen går det for alvor løs med MK-færdigretterne. Vuhuu.

Dét her er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. 🤩⭐️

Få svar på din spørgsmål herunder.

Bon appetit! 💗💙

Så er der MK-måltider klar i Føtex.

Så’ der grøntsagsfyldte retter til folket a la MK. 😄

Hvilke MK-retter kan jeg købe?

Det sidste halve år har jeg arbejdet tæt sammen med føtex for at få de første aftensmadsmåltider færdige til jer.

Der kommer 5 grøntsagsfyldte færdigretter til en start. Boller i karry, ristaffel, spidskålslasagne, grøntsagsbrød og coleslaw. De koster 45 kr. pr styk og 2 for 75 kr., som er lavet efter mine originale opskrifter, som du finder i mine bøger. Dog har de fået et lille twist, så de kan dels blive lavet i kæmpe mængder og også stadig stå i en køledisk i 1-3 døgn uden at blive ret mystiske at se på, da mange af retterne vil begynde at væske liiiidt for meget, hvis de ikke fik det twist. Og hvem gider spise spidskålslasagne flydende i vand? Ikke mig :).

Du finder dem i din føtex-delikatesse:

⭐️ Boller i karry

Pr. uge 35 er der kommet 2 nye færdigretter i din føtex:

⭐️ Hakkebøf i svampesauce
⭐️ Kylling i fad

Pr. uge 19 i 2022 er der udkommet 1 ny færdigret i din føtex:

⭐️ MK kyllingeboller i tomatsauce
⭐️ MK kylling i thaikarry

Udgår:

⭐️ Ristaffel
⭐️ Coleslaw
⭐️ Grøntsagsbrød
⭐️ Spidskålslasagne
⭐️Millionbøf

Måltiderne er ideelle til dig, der gerne vil spare lidt tid på aftensmaden i en travl hverdag. Sæt retten i ovnen i cirka 20 minutter, og voila – så har du et grøntsagsfyldt måltid.

Hvor kan jeg få fat i retterne henne?

Føtex sælger færdigretterne i alle almindelige føtex og føtex food-butikker.

Dog kun i føtex food med en delikatesse-afdeling – der er otte store føtex food, primært i Jylland men også en i Virum, en i Dragør og en i Snekkersten. Dermed ikke i de små føtex food convenience, som ligger på mange travle og befærdede placeringer i København – de har ingen delikatesse og derfor ikke produkterne.

Med andre ord finder du færdigretterne i 93 butikker i alt.

Hvis du ikke kan finde retterne i din føtex, så skal du spørge personalet. Her kan du bestille retterne til fx næste dag.

Hvis Universet vil det, kan vi også snart tilbyde en anden form for levering. Det håber vi, at vi snart kan præsentere. Men indtil da må du gå på rov i din føtex-delikatesse. 😄

Hvornår er retterne i butikkerne?

Fra mandag d. 12. april begynder færdigretterne at dukke op i nogle kølediske. Og fra fredag den 16. april går det for alvor løs – så kan du finde MK’s færdigretter to-go i din lokale føtex delikatesse. Glæd dig at smage:

⭐️ Spidskålslasagne
⭐️ Boller i karry

Pr. uge 35 er der kommet 2 nye færdigretter i din føtex:

⭐️ Hakkebøf i svampesauce
⭐️ Kylling i fad

Pr. uge 19 i 2022 er der udkommet 1 ny færdigret i din føtex:

⭐️ MK kyllingeboller i tomatsauce
⭐️ MK kylling i thaikarry

Udgår:

⭐️ Ristaffel
⭐️ Coleslaw
⭐️ Grøntsagsbrød
⭐️ Spidskålslasagne
⭐️Millionbøf

Hvad koster retterne?

De koster 45 kr. pr styk og 2 for 75 kr.

Hvorfor henviser I ikke til MK principperne?

Du kan finde information om ingredienserne og næringsindholdet i mine færdigretter på min hjemmeside: https://mkuniverset.dk/blog/mks-faerdigretter-i-din-lokale-foetex-delikatesse/. Du kan også læse mere om mine principper på: https://mkuniverset.dk/principperne/. Jeg håber, at du synes om retterne.

Jeg har dog valgt at markedsføre produkterne uden at henvise til MK Principperne, da der er ret strenge krav efter fødevarelovgivningen for, hvordan man må markedsføre fødevarer, der sælges i butikker. Det betyder selvfølgelig ikke, at retterne afviger fra dét, jeg står for.

Hvem laver maden? Bliver retterne lavet fra bunden?

Retterne bliver lavet i delikatesserne. Derudover er der dygtige og søde leverandører, som jeg og føtex har arbejdet tæt med. For eksempel laver Danæg vores grøntsagsbrød, en sød slagter laver kødbollerne til boller i karry osv. Men det hele bliver samlet i vores bakker i delikatesseafdelingen i føtex. Der står personalet og samler retterne på bedste vis, så du kan tage dem med hjem.

Kan retterne varmes i mikrobølgeovnen?

Du kan godt varme retterne i mikroovnen, men meningen er, at du skal bruge ovnen. Derfor er de i foliebakker, og ovn står angivet som tilberedningsmetode. Men du kan sagtens tage retten over på en tallerken, og så varme den i mikroovnen til den er gennemvarm og damper.

Hvor længe kan retterne holde sig?

Retterne kan typisk holde sig i 2-3 dage, da de er fyldt med grøntsager, som ikke kan holde sig så længe. Det står altid på hver enkelt ret, hvor længe den kan holde. Så det varierer alt efter, hvornår retterne er lavet.

Er der tilsætningsstoffer i retterne?

Du kan se ingredienslisten under spørgsmålet ‘Hvad er næringsindholdet i retterne?’.

Ja der er tilsætningsstoffer/e-numre i nogle af retterne, men det betyder ikke, at de er farlige. Vi har prøvet at lave en liste her, hvor vi forklarer lidt nærmere om de e-numre, som du finder i retterne.

E1442, E1450, E412, E415
Modificeret stivelse er ”jævnings”-stoffer, der tilsættes for at skabe en fastere konsistens i produktet (fx en sauce). Modificeret stivelse er naturlig stivelse, der er påvirket kemisk, derfor regnes det for et tilsætningsstof, selv om det egentlig er naturlig stivelse, fx fra kartofler, tapioca eller majs

E300-302
Ascorbinsyre (vitamin C) og ascorbater, fx calciumascorbat

Ascorbinsyre og dens salte, ascorbater, er et naturligt forekommende vitamin, der findes i store mængder i f.eks. citroner, appelsiner, solbær og hyben. Fremstilles også syntetisk

E202
Sorbinsyre og sorbater, fx calciumsorbat
Sorbinsyre og dens salte, sorbater, forekommer naturligt i fødevarer som fx kirsebær og tomater, men fremstilles syntetisk.

Hæmmer væksten af især gær- og skimmelsvampe (mug) samt visse bakterier.

Benzoesyre og benzoater har størst effekt i et surt miljø, hvorfor der ofte tilsættes citronsyre (E 330) samtidig

E330
Citronsyre og citrater, fx dicalciumcitrat
Citronsyre forekommer naturligt i fx citroner. Citrater er salte, der fremstilles fra citronsyre.

E327
Svovldioxid og sulfitter, fx calciumsulfit
Hæmmer væksten af især bakterier, men også gær- og skimmelsvampe (mug). Bruges desuden som antioxidant i fx tørrede abrikoser, hvor det bevarer deres lyse farve.

Svovldioxid er en luftart, der dannes ved forbrænding af svovl. Sulfitter er de salte, der dannes, når svovldioxid blandes med vand.

E270
Mælkesyre

Kan fremstilles syntetisk eller naturligt ved gæring af kulhydrater.

Kan retterne fryses?

Ja, boller i karry kan fryses.

Grøntsagsbrødene kan også, men så vil konsistensen ændre sig en smule, da de har været frosset ned en gang før.

Ang. de 2 nye MK-retter, hakkebøf i svampesauce og kylling i fad:

Retterne kan som udgangspunkt ikke fryses – man må gerne forsøge sig med det, men de er ikke lavet med henblik på at kunne fryses.

Er retterne økologiske?

Nej, retterne er ikke økologiske.

Er retterne glutenfri?

Der er brugt lidt hvedemel i kødbollerne i boller i karry.

Ellers er der ikke gluten i. Dog bliver måltiderne samlet i bakkerne i et køkken, hvor der arrangeres/er andre glutenholdige retter. Så hvis du har cøliaki, skal du ikke spise retterne.

Ang. de 2 nye MK-retter, hakkebøf i svampesauce og kylling i fad:

Retterne er ikke glutenfrie, da de ikke er lavet i et glutenfrit miljø.

Er retterne laktosefri?

Der er ikke laktose i ristaffel og i grøntsagsbrødene, men i de andre retter er der.

Vær obs på, at retterne ikke er lavet i laktosefri lokaler.

Er der chili i karrysovsen?

Ja, det er der.

Er der vegetariske retter?

To af retterne er vegetariske. Det er grøntsagsbrødene og coleslaw. Ristaffel er uden kød, men indeholder fiskesovs, så den er ikke 100% vegetarisk.

Er nogle af retterne lavet med halalkød?

Niksen 🙂

Hvad kan jeg bruge grøntsagsbrødene til?

Grøntsagsbrødene er gode til både frokost og aftensmad.

Du kan lave alt fra sandwich, minipizzaer til burger, toast o.a. med de populære brød. Michelle har lavet 4 videoer til dig, som du finder inde på MK Universet-app’en. Du kan se dem derinde og få inspiration til lynhurtige og lækre frokoster. Du finder app’en her.

Få overblik over MK Universets mange opskrifter.

Få et lille smugkig her:

Hvorfor står der ikke næringsindhold på bakkerne?

Det er fordi, at der ikke er noget krav om, at der skal være ingrediensliste/næringsindhold på emballagen, når det gælder mad fra delikatessen.

I MK er det ikke noget, vi har skænket særlig mange tanker, da vi regner i mængder – og bruger knytnæven som målestok i stedet for energi og kalorier. Men for de interesserede, så har vi regnet det ud.

Bliv klogere på næringsindholdet pr. 100 g i de forskellige måltider herunder. Det står også på føtex’ hjemmeside. 😊

Hvad er næringsindholdet i retterne?

Boller i karry

Boller i karry med blomkålsris efter MK-opskrift. Når du har lyst til et lækkert og hurtigt måltid fyldt med grøntsager.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 352 kJ / 85 kcal
Fedt 5.5 g
– heraf mættede fedtsyrer 2.1 g
– enkeltumættede fedtsyrer 2.4 g
– flerumættede fedtsyrer 0.7 g
Kulhydrat 3.0 g
– heraf sukkerarter 0.8 g
Kostfibre 1.8 g
Protein 4.9 g
Salt 0.79 g

Ingrediensliste:

48% karrysauce (hønsekødsbouillon (vand, glukosesirup, salt, aroma (kylling, umami), hønsefedt- og kød, syre (E330, E270, E327), krydderier (hvid peber, gurkemeje), løvstikke, rosmarinekstrakt), græskar, SELLERI, løg, PISKEFLØDE, rapsolie, æblekoncentrat, karry (0,8%), salt, majsstivelse, chili), 29% hakket blomkål, 22% kødboller (heraf 60% hakket grisekød, 20% hakket oksekød, løg, HVEDEMEL, ÆG, SKUMMETMÆLKSPULVER, salt, peber), timian.

Spidskålslasagne efter MK-opskrift i Føtex

Få overblik over MK Universets mange opskrifter.

Hakkebøf med svampesauce

Prøv hakkebøf med svampesauce efter MK opskrift.

Næringsindhold pr. 100 g

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 350 kJ / 84 kcal
Fedt 4.7 g
– heraf mættede fedtsyrer 2.0 g
– enkeltumættede fedtsyrer* 1.9 g
– flerumættede fedtsyrer* 0.4 g
Kulhydrat 2.1 g
– heraf sukkerarter 1.5 g
Kostfibre* 0.8 g
Protein 7.9 g
Salt 0.76 g

Ingrediensliste

Nye MK-retter i Føtex

Kylling i fad

Kylling i fad efter MK opskrift

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 260 kJ / 62 kcal
Fedt 2.5 g
– heraf mættede fedtsyrer 1.1 g
– enkeltumættede fedtsyrer* 0.9 g
– flerumættede fedtsyrer* 0.3 g
Kulhydrat 0.4 g
– heraf sukkerarter 0.5 g
Kostfibre* 1.2 g
Protein 8.9 g
Salt 0.77 g

Ingrediensliste

Nye MK-retter i Føtex

Grøntsagsbrød

Skift dit sandwichbrød ud med grøntsagsbrød. Grøntsagsbrødet er lavet på ærter efter MK-opskrift.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 346 kJ / 83 kcal
Fedt 4.8 g
– heraf mættede fedtsyrer 0.6 g
– enkeltumættede fedtsyrer 2.0 g
– flerumættede fedtsyrer 1.9 g
Kulhydrat 3.6 g
– heraf sukkerarter 3.1 g
Kostfibre 2.3 g
Protein 5.2 g
Salt 0.39 g

Ingrediensliste:

57% ærter, 39% ÆG, bagepulver, salt, glutenfri havregryn, loppefrøskaller

Grøntsagsbrød efter MK-opskrift i Føtex

Få overblik over MK Universets mange opskrifter.

MK kylling i thaikarry

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 352 kJ / 84 kcal
Fedt 4.6 g
– heraf mættede fedtsyrer 3.8 g
– enkeltumættede fedtsyrer 4.2 g
Kulhydrat 4.2 g
– heraf sukkerarter 2.4 g
Kostfibre 1.4 g
Protein 5.5 g
Salt 0.40 g

MK kyllingeboller i tomatsauce

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 413 kJ / 98 kcal
Fedt 5.3 g
– heraf mættede fedtsyrer 1.8 g
Kulhydrat 5.5 g
– heraf sukkerarter 3 g
Kostfibre 0.1 g
Protein 6.7 g
Salt 0.77 g

Hvad tænker MK om bakkerne og bæredygtighed?

Som med så mange andre emballageting, så skal du selvfølgelig sortere dit affald. På den måde bliver emballagen genanvendt.

Foliebakkerne kan du med fordel gemme og bruge til at grille grøntsager o.a. i på grillen eller over bål. Du kan også genanvende både bakke og låg og fx bruge dem til skovturens madkurv. De er også ret gode at have kage i, til at fryse rester i, til at så karse, spirer eller andre urter i. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 😋

I dag har vi et sejt par på bloggen, der lever vegansk på MK principperne. Og oven i købet har de opnået et vægttab ved at kombinere de to ting. Meget inspirerende, synes vi. 🌱🌱🌱 Men de er også møgerfarne, for de har levet vegansk i laaang tid …

– Siden dengang der ikke var noget der hed plantefars og havre-latte, skriver de.

Chris fortæller, at før hun mødte Benjamin, der havde hun spist vegetarisk i fire år. Og Benjamin havde levet vegansk i et halvt års tid. I dag har de været sammen i 5 år – alle år som veganere. 💕

Der kan dog stadig snige sig parforholdskilo på kroppen, og en lille ny i familien har gjort overskuddet mindre. Men så begyndte Chris og Benjamin at krydre deres veganske livsstil med MK principperne … 💃🏻🕺🏼

Vi har fulgt de seje deltagere i ‘Fede forhold‘ og set de vilde resultater, de fik med principperne, og det så ud som om, de havde godt held med at holde vægten og tabe sig efter programmets afslutning.

Chris på vægttabsrejse med MK principperne

Chris på vægttabsrejse med MK principperne

Chris og Benjamin på MK principperne

Vegansk vægttab på MK principperne. Chris og Benjamins, I er for seje! 👏🏼🖤

Inspireret af parrene i ‘Fede forhold’

– Vi blev forældre sidste år og har haft et år fyldt med træthed og minus på overskudskontoen. Derudover fik jeg konstateret lavt stofskifte, som førte til enorm træthed, ømme muskler og led, så aftensmåltidet blev tit den nemme løsning. Så vi har i den sammenhæng begge taget en del kilo på, som vi gerne ville komme til livs, fortæller Chris.

– Vi har fulgt de seje deltagere i ‘Fede forhold‘ og set de vilde resultater, de fik med principperne, og det så ud som om, de havde godt held med at holde vægten og tabe sig efter programmets afslutning.

– Derudover lød det som om, at principperne var nemme at følge, også vegansk, med plads til de ”usunde” ting, man også får lyst til nogle gange.

Jeg havde 5 uger tilbage af min barsel, da vi så, at der blev afholdt MK-vintercamp ugen efter, og vi tog det som et tegn på, at det var dét, vi skulle i gang med.

Vil du også på bootcamp? 👇🏼👇🏼

On-the-go-campen har fået et forårs-twist

Læs om vores nye camps og om vores andre store tiltag i MK-biksen her. 💛

Chris og Benjamin fortæller, at de har nydt og nyder, at de kan motivere hinanden til at leve en sundere livsstil.

– Det er lidt nemmere at holde sig på rette kurs, når man er sammen om det, så kan man støtte sig til hinanden.

– Vi er også gode til at få hevet hinanden med ud på en lang gåtur hele familien samlet, nu hvor vi begge har et fælles mål om mere aktivitet, skriver parret.

Vi ‘veganiserer’ MK-opskrifterne

– Nogle gange skal man tænke lidt ud af boksen for at opnå de højde mængde af proteiner i mange af opskrifterne, da vi jo ikke spiser æg og skyr.

– Men vi har regnet lidt på det og tilføjer for det meste lidt ekstra proteinpulver eller blendet tofu i de forskellige retter (fx i skyrboller). Nogle retter kan vi selvfølgelig ikke veganisere, men de fleste retter går det fint med, fortæller de.

– Nogle af fordelene er, at vi klart har fået skruet op for vores indtag af bælgfrugter og grove grøntsager som kål og rodfrugter.

Chris og Benjamin har deres egen Instagramprofil, hvor de skriver lidt om, hvordan de ‘veganiserer’ de forskellige sunde opskrifter.

Sunde opskrifter – MK-favoritterne

Vi er vilde med:

⭐️ Stegte grøntsager med kylling og cashew, hvor vi bruger et plantebaseret alternativ i stedet for kylling og lidt soya + lidt bouillion + agavesirup i stedet for østerssovs.

⭐️ Spidskålslasagnen er også et stort hit, fordi vi nemt kan lave MK-versionen og samtidig lave den med pasta til vores søn.

⭐️ Og noget så simpelt som broccolisalat, hvor vi bruger røget tofu i stedet for kylling.

Tips og tricks til andre med mod på en vegansk MK-livsstil

– Det er ikke så kompliceret, som det lyder, skriver parret.

– Det er bare at finde proteinkilder, som man godt kan lide og så erstatte kødet i opskrifterne med fx.

✔️ Plantefars

✔️ Soya/ærtebaseret køderstatning

✔️ En rigtig god tofu – der er en del forskellige, nogle gode og nogle virkelig fæle, så prøv et andet mærke, hvis du synes, det smager fælt. Og husk, at tofu bør smage neutralt så de ikke optager smag fra marinader.

Vores bedste tip er nok at sætte sig ind i, hvor meget protein der er i de forskellige ting og så skrive det ned. Så behøver du ikke at regne så meget, når du ‘veganiserer’ opskrifterne.

Lister over mængder

Se vores lister over mængder, og find balancen. Alt mad er tilladt på MK principperne. Med et twist kan du gøre dem veganske.

Parrets bedste råd omkring vægttab

Stil vægten væk, og mærk efter i kroppen. Vi er så mange, der er så fokuseret på vægten, at den bliver et selvpåført fængsel. Så selvom man har tabt 250 g på en uge, altså lige så meget som hel pakke smør, så er det mærkeligt nok ikke godt nok, fordi det er jo ikke et kilo – og det kan være en kæmpe demotiverende faktor.

Chris giver gode råd om sit veganske vægttab på MK principperne

– Ting tager tid. Det skal jeg stadig selv vænne mig til. Men så prøver jeg at huske på, at jeg ikke har taget de 40 kilo på, på et par måneder. Jeg håber ved Gud, de smutter hurtigere af, end de kom på. Men så længe jeg føler mig energifyldt og kan se på billederne, at der sker en forskel, så går det den rigtige vej, skriver Chris.

SPIS MERE KÅL. Stop med at tale om at gøre det, og just do it. Læg en plan, og følg den, eller vælg en plan, og følg den.

Chris på vægttabsrejse med MK principperne

– Brug tid på forberedelserne, at preppe. I starten bruger du mere tid, til sidst er det en rutine. Køb en foodprocessor. Og hvis du falder i, så rejs dig, børst støvet af, og fortsæt uden at banke dig selv oven i hovedet, skriver Benjamin.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld